Amandel frambozentaartje (vegan en glutenvrij) en kun je paleo bakken?

Amandel frambozen taartje | simoneskitchen.nl

De eerste keer dat wij een whole30 deden, een jaar of vier geleden, maakte ik de ‘fout’ om een bloemkool pizza te maken. Bleek niet te mogen omdat je op die manier alsnog de ‘verboden’ voedingsmiddelen eet maar dan op de paleo manier. Dat is niet de opzet van de whole30. Wist ik veel. Bovendien vind ik gewone pizza niet zo bijzonder dus voor mij was het al helemaal geen issue maar dat ik geen paleo taartjes ging bakken dat was dan wel weer een logische stap.

Nu we officieel klaar zijn met de whole30 maar nog wel paleo eten leek het me leuk om een paar baksels uit te proberen en dit amandel- frambozen taartje komt uit het Paleo magazine van Marinka. En is lekker!

Ik associeer paleo en bakken niet meteen met elkaar maar de koek en taarten die we probeerden waren verrassend lekker.

Amandel-frambozen bites | simoneskitchen.nl

In het oorspronkelijke recept staat dat je voor de topping 200 gr amandelschaafsel moet gebruiken. Dat is enorm veel dus we hebben dat door de helft gedaan. Evenals de jam die over de bovenkant gaat. Je kunt hiervoor natuurlijk ook gewone jam gebruiken maar hou er rekening mee dat het snel te zoet wordt. Jam zonder suiker werkt hier beter en houdt het geheel ook lekker fris en zuur.

Amandel frambozentaartje

Ingredients:

odem:

  • 160 gr amandelmeel
  • 2 el arrowroot (kan vervangen worden door maizena)
  • 1 el citroenrasp
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 el gesmolten kokosolie + extra om in te vetten

Topping:

  • 100 gr amandelschaafsel
  • 150 gr frambozenjam (gemaakt van 100% fruit, zonder suiker)

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C en vet een taartvorm in. Wij gebruikten een ronde vlaaivorm van 20 cm.
  2. Doe de droge ingredienten voor de bodem bij elkaar in een kom en meng goed. Voeg de overige ingredienten en een snufje zout toe en meng tot je een dik plakkerig deeg hebt.
  3. Verdeel het deeg over je vorm, druk goed aan zodat je een egale bodem hebt.
  4. Meng voor de topping het amandelschaafsel met de jam en verdeel dit over de bodem in de bakvorm. Druk het zachtjes aan.
  5. Bak het taartje in de oven voor 18-20 minuten of tot het goudbruin is. Laat minimaal een half uur afkoelen voordat je het aansnijdt.

Hou je van lekker eten? Dan ben je hier aan het goede adres..

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - ook gratis mijn 10 tips om je foodfotografie te verbeteren. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe recepten en foodfotografie nieuws!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *