Amandel frambozentaartje (vegan en glutenvrij)
Dit heerlijke frambozentaartje maak je met amandelmeel en is bovendien vegan en glutenvrij. Hoe je deze traktatie maakt zie je hieronder!
Amandel frambozentaartje
Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met paleo dacht ik niet dat je ook echt iets lekkers zou kunnen maken dat “paleo-proof” was. Ik had geen idee hoe je glutenvrij moest bakken en mijn allereerste poging daartoe was ook niet meteen een groot succes te noemen.
Dit amandel frambozentaartje bracht daar echter accuut verandering in. Dit is zo ontzettend lekker! Je mist de gluten of het ei geen moment. Want ja dit frambozentaartje is niet alleen glutenvrij, het is ook vegan. Ideaal dus voor nagenoeg al je gasten. En het mooie is dat het ook nog eens heerlijk is.
Paleo magazine
Het recept voor dit lekkere frambozentaartje komt uit het paleo magazine wat in die tijd nog door Marinka werd gemaakt. Gek als je je bedenkt dat ik niet zo heel veel later het stokje over zou nemen en zelf voor paleo magazine aan de slag zou gaan. Dat had ik tijdens het maken van die eerste paleo gerechten echt niet gedacht!
Amandelschaafsel
In het oorspronkelijke recept staat dat je voor de topping 200 gr amandelschaafsel moet gebruiken. Dat is enorm veel dus we hebben dat door de helft gedaan. Evenals de jam die over de bovenkant gaat. Je kunt hiervoor natuurlijk ook gewone jam gebruiken maar hou er rekening mee dat het snel te zoet wordt. Jam zonder suiker werkt hier beter en houdt het geheel ook lekker fris en zuur.
Door het gebruik van de arrowroot is het deeg ook nog redelijk stevig en valt het niet zo heel erg snel uit elkaar. Dat is wel het nadeel van glutenvrij bakken soms. Maar in dit geval werkt het prima.
Probeer ook eens deze waanzinnig lekkere pompoen tulbandjes!
Amandel frambozentaartje
Benodigdheden
- taartvorm van 20-22 cm diameter (met losse bodem)
Ingrediënten
bodem:
- 160 gr amandelmeel
- 2 el arrowroot kan vervangen worden door maizena
- 1 el citroenrasp
- 1/2 tl vanillepoeder
- 3 el ahornsiroop
- 3 el gesmolten kokosolie + extra om in te vetten
Topping:
- 50 gr amandelschaafsel
- 150 gr frambozenjam gemaakt van 100% fruit, zonder suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175˚C en vet een taartvorm in. Wij gebruikten een ronde vlaaivorm van 20 cm.
- Doe de droge ingrediënten voor de bodem bij elkaar in een kom en meng goed. Voeg de overige ingrediënten en een snufje zout toe en meng tot je een dik plakkerig deeg hebt.
- Verdeel het deeg over je vorm, druk goed aan zodat je een egale bodem hebt.
- Meng voor de topping het amandelschaafsel met de jam en verdeel dit over de bodem in de bakvorm. Druk het zachtjes aan.
- Bak het taartje in de oven voor 18-20 minuten of tot het goudbruin is. Laat minimaal een half uur afkoelen voordat je het aansnijdt.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Waarom amandelen zo gezond zijn - Suzanne Brummel
Pingback: Paleo weekmenu week 24 | Simone's Kitchen
Hij staat in de oven… Frambozen laten ontdooien, met 2 eetlepels kokossuiker en uitgeknepen limoen (waar de schil van geraspt was, had geen citroen) aangemaakt met wat maizena…ben benieuwd…lijkt me n heerlijk fris taartje…
O lekker Marjolijn! Ik ben heel benieuwd hoe het taartje bevalt!
Heul lekker… Ik ga m weer maken zometeen…;)…
Haha! Lekker Marjolijn! En ja het is een fijn taartje he!
Misschien kan dit nu in de herfst ook wel met appel😋
Dat kan zeker!