Simone's Kitchen

Amandel frambozentaartje (vegan en glutenvrij) en kun je paleo bakken?

Amandel frambozen taartje | simoneskitchen.nl

De eerste keer dat wij een whole30 deden, een jaar of vier geleden, maakte ik de ‘fout’ om een bloemkool pizza te maken. Bleek niet te mogen omdat je op die manier alsnog de ‘verboden’ voedingsmiddelen eet maar dan op de paleo manier. Dat is niet de opzet van de whole30. Wist ik veel. Bovendien vind ik gewone pizza niet zo bijzonder dus voor mij was het al helemaal geen issue maar dat ik geen paleo taartjes ging bakken dat was dan wel weer een logische stap.

Nu we officieel klaar zijn met de whole30 maar nog wel paleo eten leek het me leuk om een paar baksels uit te proberen en dit amandel- frambozen taartje komt uit het Paleo magazine van Marinka. En is lekker!

Ik associeer paleo en bakken niet meteen met elkaar maar de koek en taarten die we probeerden waren verrassend lekker.

Amandel-frambozen bites | simoneskitchen.nl

In het oorspronkelijke recept staat dat je voor de topping 200 gr amandelschaafsel moet gebruiken. Dat is enorm veel dus we hebben dat door de helft gedaan. Evenals de jam die over de bovenkant gaat. Je kunt hiervoor natuurlijk ook gewone jam gebruiken maar hou er rekening mee dat het snel te zoet wordt. Jam zonder suiker werkt hier beter en houdt het geheel ook lekker fris en zuur.

Probeer ook eens deze waanzinnig lekkere pompoen tulbandjes!

5 van 1 stem
Amandel frambozen taartje | simoneskitchen.nl
Amandel frambozentaartje
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Soort: Koek
Servings: 12 personen
Ingredienten
bodem:
  • 160 gr amandelmeel
  • 2 el arrowroot kan vervangen worden door maizena
  • 1 el citroenrasp
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 el gesmolten kokosolie + extra om in te vetten
Topping:
  • 100 gr amandelschaafsel
  • 150 gr frambozenjam gemaakt van 100% fruit, zonder suiker
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175˚C en vet een taartvorm in. Wij gebruikten een ronde vlaaivorm van 20 cm.
  2. Doe de droge ingrediënten voor de bodem bij elkaar in een kom en meng goed. Voeg de overige ingrediënten en een snufje zout toe en meng tot je een dik plakkerig deeg hebt.
  3. Verdeel het deeg over je vorm, druk goed aan zodat je een egale bodem hebt.
  4. Meng voor de topping het amandelschaafsel met de jam en verdeel dit over de bodem in de bakvorm. Druk het zachtjes aan.
  5. Bak het taartje in de oven voor 18-20 minuten of tot het goudbruin is. Laat minimaal een half uur afkoelen voordat je het aansnijdt.

Delen is fijn!

4 comments

  1. Avatar

    Hij staat in de oven… Frambozen laten ontdooien, met 2 eetlepels kokossuiker en uitgeknepen limoen (waar de schil van geraspt was, had geen citroen) aangemaakt met wat maizena…ben benieuwd…lijkt me n heerlijk fris taartje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!