Simone's Kitchen

Pompoen pannenkoekjes met specerijen

Ik sla soms wel eens een beetje door… Dat heb ik vaak bij ingredienten waar ik erg enthousiast over ben en zo ziet het er naar uit dat ik dat momenteel met pompoen heb. Gedeeltelijk is dat natuurlijk ook te danken aan het feit dat een gemiddelde pompoen best groot is. En als je er dan een puree van maakt, dan blijf je vaak met restanten zitten. En weggooien is natuurlijk ‘not done’ dus… moet je eens gaan nadenken wat je nog meer kunt met die pompoenpuree. Ik had die oorspronkelijk gemaakt voor een pompoen walnoot focaccia (komt ook nog!) maar ik had maar 220 gr van de puree nodig en dat was nog niet de helft van wat ik had.


Dus ik dacht; weekend, uitgebreid ontbijten, pannenkoekjes… Logisch toch? Bovendien had ik van de aardige mensen van Alpro een mooi pakket gekregen met een aantal producten die me wel erg lekker leken voor bij mijn pompoen pannenkoekjes. Ik heb hiervoor de Alpro Mild & Creamy gebruikt en de Alpro Soya Original. Het eindresultaat is te lekker… En ik zeg te lekker, want ik had er al drie achter de kiezen voor we aan tafel gingen… Een mens moet toch proeven wat ie serveert toch? (zeg ja…)

Ik serveerde deze pannenkoekjes met mijn homemade appel peer chutney… Need I say more…

Dit ging erin

Pompoen pannenkoekjes
Totale tijd
20 min
 
Servings: 12 stuks
Ingredienten
  • 155 gr bloem
  • 30 gr bruine suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl kruidnagel
  • 1/4 tl zout
  • 1 groot ei
  • 180 ml Alpro Sojadrink Original
  • 170 gr pompoen puree
  • 75 gr Alpro Mild & Creamy
  • 2 el boter of olijfolie gesmolten
Instructies
  1. Doe alle droge ingredienten bij elkaar in een grote kom. Dus bloem, bruine suiker, bakpoeder, bakzout, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom en zout. Roer alles goed door.
  2. Doe alle natte ingredienten bij elkaar in een andere kom; het ei, de mild & creamy, de alpro original, pompoen puree en de gesmolten boter. Roer alles goed door tot het glad is. Roer het ei-mengsel door het bloem mengsel tot alles glad is. Het is een beduidend dikker deeg mengsel als ‘ normale’ pannenkoeken.
  3. Zet een pan op medium hoog vuur en zodra het heet is doe je een beetje boter in de pan. Laat dit smelten en schep vervolgens met een lepel (ik gebruik hiervoor een juslepel) een schep in het midden van de pan en laat dit rustig garen. Omdat de pannenkoekjes redelijk dik zijn duurt het even voor ze gaar zijn in het midden laat ze dus niet te hard gaan anders zijn ze verbrand voordat ze gaar zijn.
  4. Keer om en bruin de andere kant.
  5. Je kunt de pannenkoekjes warm houden in de oven tot ze allemaal gebakken zijn. Serveer warm met honing en/of poedersuiker.

Heb je na het zien van deze heerlijke pompoen pannenkoekjes de smaak te pakken? Kijk eens op www.alpro.com/breakfastinspiration voor nog veel meer leuke ontbijt ideeën! En als je dan toch op de Alpro website bent dan kun je gelijk opzoek naar het antwoord op deze vraag: Welke van de Alpro Mild & Creamy varianten bevat twee soorten fruit?

Stuur je antwoord naar prijsvraag@adfactor.nl en maak kans op een heerlijk Alpro pakket.

Alpro is niet verantwoordelijk voor deze wedstrijd en zal enkel de prijzen verzorgen.”.

Delen is fijn!

6 comments

  1. Avatar

    Staat er wel BIO op de pakjes en NON GMO? Anders breng je je gezondheid schade toe.

  2. Avatar

    OEF LEKKER! Hoe maak je de pompoenpuree? Eerst pompoen koken en dan stampen of in de oven?

  3. Avatar

    Ha lekker! Ik heb 2 pompoenen liggen en weet -doordat ik geen keukenprinses ben- gewoon niet wat ik ermee kan doen. Is het echt zo simpel? Hoe lang doe jij ze in de oven? En dan in stukjes neem ik aan?

    • Simone van den Berg

      Het is echt zo simpel Nathalie.. 😉 Ik snij de pompoen in stukken (schil ze niet, die laat ik eraan zitten.) Dus pitten verwijderen, in stukken snijden en in de oven roosteren. Hoe lang ze moeten roosteren ligt een beetje aan het formaat van je pompoen stukken. Volgens mij heb ik de mijne iets van 45 minuten laten roosteren. Dan haal ik ze uit de oven, laat iets afkoelen en zodra ik ze kan vasthouden schep ik de pompoen van de stukken schil.

  4. Avatar

    Dit vraagt om een probeeractie. Dankje Simone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!