Kruiden crackers – whole30 snackje
In principe is het zo dat je tijdens de whole30 geen “look-a-likes” van junkfood mag eten. Dus geen paleo approved hamburger of pizza. De eerste keer dat we de whole30 deden had ik dat niet helemaal mee gekregen en heb toen deze overheerlijke bloemkool pizza gemaakt. De redenering is dat je af moet van het verlangen naar junkfood en als je jouw junkfood dan gaat vervangen door paleo ‘junkfood’ dan komt de boodschap wellicht niet over in je hersenpannetje.. 😉 Ik kan wel een beetje begrijpen hoe dat moet werken maar aangezien ik normaal gesproken eigenlijk zelden een pizza eet vind ik dat het voor mij anders is. Maar goed… dit hier is geen paleo pizza!
Ik moest aan dit recept denken toen ik een tweet kreeg van @style030 of ik ook recepten had voor snacks. En ik moest als eerste aan deze overheerlijke crackers denken. Ik heb deze gemaakt vorig jaar toen ik voor Marjolein Dubbers haar ebook met ‘Slimme Snacks’ aan het fotograferen was. Ik had van tevoren zo mijn bedenkingen over snacks met amandelmeel maar zelfs Tom heeft er flink van zitten snoepen. Ideaal ook om mee te nemen voor onderweg. Bewaar ze in een lunchdoosje en eet met wat zongedroogde tomaatjes of – zoals hier een tapenade van Lampascioni uien… Man ik krijg er al trek van als ik er naar kijk! Het “Slimme snacks” boek is echt een aanrader en staat vol met recepten die óf al whole30 approved zijn of dat eenvoudig zijn te maken.
Kruiden crackers
Ingrediënten
- 200 gr amandelmeel of ander fijngemalen notenmeel
- 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
- flink wat vers gemalen Keltisch zeezout
- peper
- 2 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepels water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 C
- Doe alle droge ingredienten bij elkaar in een kom en roer alles goed door elkaar heen.
- In een aparte kom doe je de olijfolie en het water bij elkaar en mix dit even goed, met een garde of een mixer. Giet dit geheel bij je droge ingredienten en kneed het tot een stevige deegbal.
- Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en doe de deegbal hierop. Leg een tweede vel bakpapier eroverheen en gebruik een deegroller om het uit te rollen tot een flinke plak deeg van ongeveer 3 mm dik.
- Verwijder het bovenste stuk bakpapier, schuif het op een bakplaat en snij met een scherp mes vierkantjes van ongeveer 5 cm in het deeg.
- Zet je bakplaat in de oven. Let wel even op want het kan ineens hard gaan. De crackers zijn klaar als je bruine randjes hebt. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hi, kan ik voor dit recept ook kokosmeel gebruiken?
He Desiré. In principe kan dat wel maar kokosmeel maakt het geheel wel veel droger. De smaak wordt dan wel ook heel anders en ik denk zeker minder smakelijk. Maar je kunt het proberen en er dan wellicht een extra ei bij doen.
Ga ik proberen!
Hartstikke bedankt 🙂
Pingback: Glutenvrije crackers met kruiden - Focus on Foodies
Kijk, simpele recepten daar houd ik van. Het klinkt niet moeilijk (als is het dan altijd afwachten of het dan ook echt niet moeilijk is 😉 ) en heel verantwoord dus deze ga ik eens proberen. Dank je 🙂
Nou deze zijn echt eenvoudig hoor! Beloofd!
Deze lijken me heerlijk en makkelijk te maken. Dus als het iets minder warm is, worden ze gebakken