Groene papaya salade | simoneskitchen.nl

Groene Papaya salade

Aziatisch was het thema deze keer… We zouden een klein groepje hebben van in totaal 8 man/vrouw en dat was eigenlijk voor de verandering wel eens lekker. Vorige keer hadden we het dubbele en dat is eigenlijk teveel. We moeten toch eens nadenken hoe we dat het beste in toom kunnen houden, maar goed dat even terzijde. Aziatisch is natuurlijk een breed begrip. Want welk land pik je dan uit? Onze Marc (chefkok die ons begeleid) had een leuke dag voor zichzelf ervan gemaakt en was naar de Indiase toko geweest, de Chinese enzovoort… Om vervolgens in elke winkel te horen dat hij niet naar die andere moest…

Kookclubbie met groene papaya salade | simoneskitchen.nl

En gadverdamme, we hebben ook nog bittermeloen geprobeerd… Ik vond het niks. Te bitter, maar er schijnen manieren te zijn om die dingen te bereiden. Iemand een suggestie? Het recept dat ik vandaag met jullie ga delen heeft Charlotte klaargemaakt. Janis en ik stonden op de desserts en we hebben er maar liefst drie gemaakt, nee eigenlijk vier. Het ijs was erg lekker en heb ik thuis nog een keer nagemaakt. Die krijgen jullie dus later. De waterkastanje cake was ok, maar niet mijn soort structuur. De kokos/banaan stoom cake was lekker maar werd niet gaar in de stomer (het ding sloot niet goed) en ook die heb ik inmiddels thuis nagemaakt… Hahaha… Zo zie je maar dat ik thuis nog drukker ben met dingen nog een keer maken.. 😉

Kookclubbie en groene papaya salade recept | simoneskitchen.nl

Hij is verder ongevaarlijk hoor….

De papaya salade was erg lekker, maar ik vond de stukken papaya nog net even te grof. Marc had een speciale snijder meegekregen van de toko mevrouw, want die móest hij absoluut gebruiken werd hem verteld maar die maakte nog redelijk dikke slierten. Ik wil het binnenkort eens proberen met een groene mango salade. Lijkt me misschien iets meer pit hebben, want een rijpe papaya vind ik niet echt bijzonder. Een rijpe mango daarentegen… En ik heb ze vorige week gezien bij de toko in Almere stad… Dus to be continued!

Groene papaya salade

Groene papaya salade of Som Tam Thai

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • 4 teentje knoflook
  • 2 Spaanse pepers - of zoveel als u wilt.
  • 1 kopje geroosterde pinda's
  • 2 kop tomaten
  • 1 kopje groene bonen
  • 2 el limoensap
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el vissaus
  • 2 kopjes geraspte groene papaja zonder schil

  • Doe knoflook en chili pepers in de vijzel, wrijf het in kleine stukjes
  • Voeg pinda's en palmsuiker toe.
  • Dan limoen, vissaus en stamp het tot het goed vermengd is
  • Voeg de groene papaja en groene bonen en meng het goed
  • Proef en breng op smaak: let op zoet, zuur, zout en pittigheid
  • Serveer
  • Garneer met geroosterde pinda's

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.