Simone's Kitchen

Kipkebab spiezen met koolsla

Kipkebab spiezen

Kipkebab spiezen met koolsla

Een heerlijk gerecht van kipkebab spiezen dat het prima doet op de barbecue maar bij slecht weer (hallo Nederlandse zomer!) kan het natuurlijk ook prima in de pan of in de oven.

Ik noem dit gerecht nu natuurlijk kipkebab en als je net als ik denk dan heb je nu een bepaalde voorstelling bij de smaak. Maar wist je dat het woord kebab eigenlijk gewoon ‘gebakken vlees’ betekent?

Nou dat is dan geregeld want ja, deze kip wordt gebakken en dus is het kipkebab 🙂

De marinade

Voor de kipkebab begin je allereerst met het maken van de marinade. Door de combinatie van specerijen hierin krijg je al een beetje het Midden-Oosten gevoel. Je laat de kip nu minimaal twee uur hierin marineren. Ik vind dit altijd het handigste door de marinade in een zakje te doen en de kipblokjes hieraan toe te voegen.

Even doormengen en in de koeling laten marineren.

Terwijl de kip marineert kun je de koolsla vast maken. Die vind ik trouwens zelf meestal het lekkerste als de koolsla al een dag staat. Doordat zowel witte als rode kool vrij stevig is heeft het even de tijd nodig om de smaken op te nemen.

Ik heb de koolsla hier vrij eenvoudig gehouden, maar je kunt het een beetje pimpen door er bijvoorbeeld wat anijszaad doorheen te doen of een vers appeltje. Ook lekker!

Nadat de kip twee uur de tijd heeft gehad, rijg je ze aan een stokje. Ga je barbecuen dan is het handig om eventuele houten prikkers eerst een half uurtje te laten weken in water. Dan verbranden ze minder snel op de barbecue.

De kipkebab is vervolgens erg lekker met deze barbecuesaus, maar kun je natuurlijk met elke willekeurige saus naar smaak eten. Een goeie knoflooksaus is ook geweldig. Of eet het gewoon zo zonder saus.

Kip kebabspiezen
Print recept Pin recept
No ratings yet

Kipkebab spiezen met koolsla

Deze kipkebab spiezen zijn heerlijk op de barbecue of in de grilpan
Bereidingstijd: 20 min
Marineren: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kipdijfilet in blokjes

Marinade

  • 2 el olijfolie
  • Sap van ½ citroen
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl citroenrasp
  • ½ tl gerookte paprika
  • ¼ tl uienpoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl zout
  • ½ tl kurkuma
  • ¼ cayennepeper
  • ¼ kaneel

Koolsla

Instructies

  • Maak de marinade en meng dit met de kipblokjes. Het is handig om dit in een plastic zakje te doen met sluiting en dit even door te “kneden” Laat de kip minimaal twee uur marineren.
  • Daarna rijg je het vlees aan houten of ijzeren pennen.
  • Bak op de barbecue of in een grilpan tot de kip gaar is.
  • Alternatief kun je dit ook in de oven bereiden. Hou dan de oven op 200˚C en bak ongeveer 30 minuten.
  • Maak de koolsla door de rode en de witte kool met elkaar te mengen. Strooi de rozijnen erover en maak de dressing door de mayonaise te mengen met appelcider en breng op smaak met peper en zout
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: kip, rode kool, witte kool

Voedingswaarde

Calorieën: 473kcal, Koolhydraten: 17g, Eiwit: 22g, Vet: 36g, Verzadigd vet: 8g, Meervoudigd onverzadigd vet: 10g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 16g, Transvet: 1g, Cholesterol: 127mg, Natrium: 488mg, Kalium: 583mg, Vezels: 3g, Suiker: 4g, Vitamine A: 765IU, Vitamine C: 48mg, Calcium: 63mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.