Tijdens de feestdagen wordt er meestal uitgebreid ontbeten. Een luxe kerstontbijt is bij veel Nederlanders traditiegetrouw aanwezig. Genieten van de tijd met elkaar en net wat meer luxe dan je normaal zou ervaren tijdens het ontbijt. Denk aan heerlijke verse broodjes, luxe vleeswaren en zoete lekkernijen. Maar waar de een met alle liefde uren in de keuken staat om dit te bereiden, bespaart de ander liever tijd om vooral te genieten van het gezin. Gelukkig hoeft een uitgebreid kerstontbijt niet al te veel tijd in beslag te nemen. Met behulp van de volgende tips serveer jij een smaakvol en makkelijk ontbijt waar iedereen van zal smullen. 

Een goede voorbereiding is het halve werk 

Allereerst is het belangrijk om je bewust te zijn van de bereidingstijd en hetgeen je nodig hebt om een lekker ontbijt te serveren. Ook hierbij geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Willen de kinderen bijvoorbeeld dolgraag pannenkoeken eten bij het ontbijt? Probeer deze de avond van tevoren al te maken. Zo hoef je in de ochtend niks meer te doen. Even opwarmen en er kan gesmuld worden. 

Houd ook rekening met de producten die je koopt. Als alles in de oven afgebakken moet worden, dan loop je het risico dat je plek tekort komt. Probeer daarom een menu samen te stellen waarmee jij uit de voeten kan. 

Croissantdeeg gebruiken 

Op zoek naar een manier om jouw kerstontbijt net wat specialer te maken? Maar ben je geen ster in de keuken of heb je simpelweg geen zin om hier uren tijd aan te besteden? Dan is kant-en-klaar croissantdeeg uitermate geschikt. Natuurlijk zou je hier een traditionele croissant van kunnen maken, maar je kunt het ook iets creatiever aanpakken. Bijvoorbeeld door de croissants een speciale vorm te geven of te vullen met zoete of hartige ingrediënten.

Laat het hele gezin meehelpen 

Kerst staat in het teken van samenzijn. Gezelligheid boven alles. Hoe leuk is het dan om het kerstontbijt met het hele gezin klaar te maken? Verzamel van tevoren eenvoudige recepten en ga samen aan de slag. Vele handen maken niet alleen licht werk, maar het brengt jullie ook direct in de kerstsfeer. Zet een leuk muziekje aan op de achtergrond en geniet van de gezelligheid. Maak je niet druk om de rommel. Het is tenslotte maar één keer kerst. 

Wentelteefjes maken 

Heb je een klein budget en wil je toch iets speciaals doen voor het ontbijt met kerst? Dan zijn er gelukkig ook genoeg recepten waarbij je met weinig ingrediënten toch iets heel lekkers op tafel kunt zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van wentelteefjes? Dit is een typisch Hollands gerecht en dé manier om geen brood te verspillen. Voor dit recept gebruik je oud brood, ei, melk en kaneel. Het brood wordt vervolgens in een pan gebakken. Als je nog wat suiker aan de bovenkant toevoegt, creëer je een heerlijk krokant korstje. Wentelteefjes zijn populair bij jong en oud, gemakkelijk te bereiden en geven direct een feestgevoel.

Delen is fijn!