Simone's Kitchen

En hoe ging de sapkuur?

Jullie zijn natuurlijk allemaal razend benieuwd hoe de sapkuur is verlopen… 🙂 Nou hij is voorbij. Gelukkig mag ik wel zeggen want nee, ik vond er niks aan. Hoe saai is het om vijf dagen lang alleen maar te drinken? Man… daar sta je van tevoren echt niet bij stil. Voor de rest ging het eigenlijk prima.

Ik heb ook geen koffie gedronken (nog steeds niet trouwens) en de tweede dag had ik dan ook wel de hele dag hoofdpijn. Niet heel erg maar net vervelend genoeg, zeg maar. Ik had verwacht dat ik moe zou zijn enzo, beetje wat we ook hebben als we een whole30 doen, maar niks van dat alles. Ik heb ook al geen honger gehad. Die sapjes vullen behoorlijk kan ik je verzekeren.

Sap met bieten | simoneskitchen.nl

Al met al ging het dus prima. Ik ben 3,5 kilo kwijtgeraakt, maar dat is niet zo raar als je alleen maar sap drinkt. Dus ik gok dat het voornamelijk water is (en er waarschijnlijk zo weer bijzit) Ik moet wel zeggen dat mijn taille ook met een 6 cm is afgenomen dus misschien heb ik wel voor die tijd veel vocht vastgehouden. Geen idee.

De vierde dag had ik wel last van mijn stoelgang in die zin dat het van de dunne variant was. Maar dat duurde ook al niet lang. Ik kan me echt met geen mogelijkheid voorstellen dat mensen dit 30 dagen volhouden. Ik zou serieus gillend gek worden. Ik wil koken! Eten! Maar goed, het was een leuk experiment en ik blijf mijn Versapers zeker gebruiken. Ik vind de sappen wel echt lekker en de machine is ook mega handig om dingen als bijvoorbeeld amandelmelk te maken. Stuk sneller als de traditionele methode. Bovendien ben ik erachter gekomen dat je van de pulp die overblijft na het sap maken, hele leuke en lekkere dingen kunt maken. Zo gebruik je toch nog alles van de groente of het fruit dat je gebruikt. Een aantal daarvan staan er in het boek Slow van Joost Duisterwinkel en er komen er hier binnenkort ook een paar voorbij.

Maar uiteindelijk was de sapkuur ook bedoeld als een soort van nieuw begin zeg maar (hoe vaak kun je een nieuw begin maken? Toch zeker wel een keer per week toch? 🙂 ) in een poging gezonder te leven. Hoe dat verder gaat horen jullie vast vanzelf weer. Ga ik nog een keer een sapkuur doen? Nou ik denk het maar zo van niet. Ik doe liever een whole30 als ik dan mag kiezen! Zegt dat al genoeg?

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

8 comments

  1. Knap dat je het vol gehouden hebt zeg! Ik weet niet of ik het je na zou kunnen doen. 

  2. Hahaha, ook echt niks voor mij! Ik voel met je mee. Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd! Maar ik ben wel nieuwsgierig naar ideeën voor pulp na het maken van amandelmelk, want ik haat voedsel weggooien.  Zelf droog ik het pulp van notenmelk op de laagste stadn in de oven. Daarna maal ik er meel van in de keukenmachine, maar blijft altijd wat grover dan storebought. Ben benieuwd naar jouw ideeën. 

  3. Ik vind het knap dat je het hebt volgehouden! Nee is niks voor mij, ik moet toch echt iets te kauwen hebben haha

  4. Ik zou het geen halve dag volhouden!  En of het  gezond is? Ik denk dat je essentiële  voedingsstoffen  mist.

    • Het enige dat echt essentieel is en niet in de groenten en fruit zit zijn eiwitten. Er wordt ook aangeraden als je het langer als 10 dagen geloof ik doet om een eiwit supplement te slikken (of spirulina of iets in die geest) maar voor vijf dagen kan dat verder geen kwaad. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.