Jullie zijn natuurlijk allemaal razend benieuwd hoe de sapkuur is verlopen… 🙂 Nou hij is voorbij. Gelukkig mag ik wel zeggen want nee, ik vond er niks aan. Hoe saai is het om vijf dagen lang alleen maar te drinken? Man… daar sta je van tevoren echt niet bij stil. Voor de rest ging het eigenlijk prima.

Sapkuur van 5 dagen

Ik heb ook geen koffie gedronken (nog steeds niet trouwens) en de tweede dag had ik dan ook wel de hele dag hoofdpijn. Niet heel erg maar net vervelend genoeg, zeg maar. Ik had verwacht dat ik moe zou zijn enzo, beetje wat we ook hebben als we een whole30 doen, maar niks van dat alles. Ik heb ook al geen honger gehad. Die sapjes vullen behoorlijk kan ik je verzekeren.

Sap met bieten | simoneskitchen.nl

Gewichtsverlies

Al met al ging het dus prima. Ik ben 3,5 kilo kwijtgeraakt, maar dat is niet zo raar als je alleen maar sap drinkt. Dus ik gok dat het voornamelijk water is (en er waarschijnlijk zo weer bijzit) Ik moet wel zeggen dat mijn taille ook met een 6 cm is afgenomen dus misschien heb ik wel voor die tijd veel vocht vastgehouden. Geen idee.

De vierde dag had ik wel last van mijn stoelgang in die zin dat het van de dunne variant was. Maar dat duurde ook al niet lang. Ik kan me echt met geen mogelijkheid voorstellen dat mensen dit 30 dagen volhouden. Ik zou serieus gillend gek worden. Ik wil koken! Eten! Maar goed, het was een leuk experiment en ik blijf mijn Versapers (slowjuicer) zeker gebruiken.

Slowjuicer

Ik vind de sappen wel echt lekker en de machine is ook mega handig om dingen als bijvoorbeeld amandelmelk te maken. Stuk sneller dan de traditionele methode. Bovendien ben ik erachter gekomen dat je van de pulp die overblijft na het sap maken, hele leuke en lekkere dingen kunt maken. Zo gebruik je toch nog alles van de groente of het fruit dat je gebruikt. Een aantal daarvan staan er in het boek Slow van Joost Duisterwinkel en er komen er hier binnenkort ook een paar voorbij.

Maar uiteindelijk was de sapkuur ook bedoeld als een soort van nieuw begin zeg maar (hoe vaak kun je een nieuw begin maken? Toch zeker wel een keer per week toch? 🙂 ) in een poging gezonder te leven. Hoe dat verder gaat horen jullie vast vanzelf weer. Ga ik nog een keer een sapkuur doen? Nou ik denk het maar zo van niet. Ik doe liever een whole30 als ik dan mag kiezen! Zegt dat al genoeg?

Delen is fijn!