Simone's Kitchen

Donna Hay Challenge – #1 – Bosbessen yoghurt cake

Bosbessen yoghurt cake | simoneskitchen.nl

Misschien denken jullie wel dat ik niks te doen heb en daarom allerlei wilde plannen bedenk om mezelf bezig te houden… Want waarom zou je anders de volgende challenge bedenken? Omdat het kan? Gewoon omdat het leuk is? Origineel is het niet echt, aangezien we natuurlijk allemaal wel het Julie en Julia fenomeen kennen, maar voor mij is het een ‘first’ en daar gaat het natuurlijk om!

Bosbessen yoghurt cake | simoneskitchen.nl

Dus… wat heb ik nu weer bedacht? Ik ga van één editie van een magazine van Donna Hay ALLE recepten koken. In dit geval zijn dat er – als ik goed geteld heb – 81 en het nummer waar ik voor gekozen heb is nummer 71 van oct/nov 2013. Dat kwam het beste overeen met onze lente waar we nu toch wel naar toe gaan. Om een beetje rekening te kunnen houden met de seizoenen leek me dat wel handig.

Ik heb een lijst gemaakt met alle recepten die in het blad staan en zal hier ook een aparte pagina voor aan maken zodat je in een oogopslag kunt zien waar ik ben in het koken… Phoe…

Bosbessen yoghurt cake | simoneskitchen.nl

Ik heb officieel toestemming gevraagd bij Donna Hay of het ook ok is om alle recepten te plaatsen en dat was goed (uiteraard met credits) dus ik ga proberen om van alle recepten een foto te maken en het recept erbij te plaatsen. Of dat 100% lukt weet ik nog niet want het is veeeeeel. Blijkt ook nog eens dat in dit nummer toevallig 8 recepten staan met een hele kip dus dat wordt nog lachen. Ben ik straks geroosterde kip expert. O en heel veel erg lekkere broodpudding! Ook heel naar… 😉 Maar gelukkig ook heel veel gezonde recepten. Daar had ik het nummer ook een beetje op uitgekozen.

thefreshissue

Dus hier komt het eerste recept!

Print recept Pin recept
4.5 van 4 stemmen

Bosbessen yoghurt cake

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 min
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 150 gr boter gesmolten
  • 220 gr suiker
  • 2 eieren
  • 140 gr Griekse yoghurt
  • 1 el citroenschil fijn geraspte
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr verse blauwe bessen plus extra om te serveren
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 C. Doe de boter, suiker, eieren, yoghurt, citroenschil en vanille in een kom en mix dit om te combineren.
  • Voeg het bakmeel toe en mix alles goed. Schep de blauwe bessen erdoorheen en giet het beslag in een cakevorm van 22 x 8 cm x 7 cm waar je bakpapier in hebt gelegd. Strijk de bovenkant glad met een spatel en bak de cake voor ongeveer een uur of tot het goed gaar is. Dit test je door met een houten prikker in het midden van je cake te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar.
  • Laat je cake eerst tien minuten in de vorm afkoelen voor je hem omkeert om op een cakerek volledig af te koelen.
  • bestrooi voor serveren met poedersuiker en wat van je extra bosbessen.
Auteur: Donna Hay

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.