Simone's Kitchen

Cranberry upside down cake

Cranberry upside down cake | simoneskitchen.nl

Een heerlijk recept wat ideaal is voor de feestdagen in september. Vol met sappige (verse) cranberries en specerijen om je warm te houden!

Cranberry upside down cake | simoneskitchen.nl

Cranberry upside down cake | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
No ratings yet

Cranberry upside down cake

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 1 uur 5 min
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 135 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl kardamom
  • 1/2 tl gember
  • 1/2 tl zout
  • 210 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 165 gr suiker
  • 1/2 cup gehakte pecannoten
  • 200 gram verse cranberries
  • 2 grote eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1/3 cup volle melk
  • 1/3 cup cranberry jam

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C
  • Meng de bloem, het bakpoeder, kaneel, kardemom, gember en zout in een kom. Smelt 90 gr boter in een kleine steelpan. Sprenkel hier 6 eetlepels van de suiker overheen en kook dit totdat het mengsel aan de kook raakt. Giet dit over de bodem van een bakvorm van 20 cm rond. Verdeel de noten hierover en de cranberries. Duw het zachtjes naar beneden met je vingertoppen.
  • Met een mixer klop je de resterende 120 gr boter op medium snelheid tot het romig is. Voeg de resterende 1/2 cup suiker eraan toe en mix tot het bleek en romig is. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg de eieren een voor een toe, elke keer een minuut mixen na elke toevoeging. Voeg de vanille toe.
  • Zet je mixer laag en voeg de helft van de droge ingredienten toe. Meng slechts zo lang als het nodig is om het te laten mengen. Meng de melk erbij en dan de resterende droge ingredienten. Schep het beslag over de cranberries en strijk de bovenkant glad met een rubber spatel. Je kunt het gevoel hebben dat je wel heel weinig beslag hebt, maar onthoud dat dit een platte cake is en het rijst ook nog wel een beetje.
  • Bak voor ongeveer 40-45 minuten of tot de cake goudbruin is en een dun mes er schoon uitkomt als je die in het midden erin steekt. Haal uit de oven en haal een bot mes langs de zijkanten van je bakblik en de cake. Doe een bord er bovenop en keer het geheel in een keer om.
  • Verwarm de jam in een klein pannetje op een laag vuur. Borstel dit voorzichtig over de hete cake.
  •  

Cranberry upside down cake | simoneskitchen.nl

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.