Glutenvrije kokos cupcakes | simoneskitchen.nl

Stel, je hebt een feestje en je wilt jezelf en/of anderen trakteren op wat lekkers. Blijkt dat er iemand tussenzit die glutenvrij eet en je zit enigszins met je handen in het haar. Nou, dat is niet langer nodig, want deze cupcakes zijn ’the next best thing’. Ik maakte ze zondag, terwijl we nog in onze whole30 zaten, maar ik wilde graag meedoen met de Blogparade van radbag en had gewoon zin om cupcakes te maken. Na weken van salades wil je ook wel eens iets anders lijkt me toch?

Dus moest ik een beetje creatief worden en kijken of ik iets lekkers kon maken met ingrediënten die wel door de beugel kunnen uit paleo oogpunt. Ik vond een heerlijk uitziend recept op de site Mynaturalfamily.com en veranderde het recept een beetje omdat ik zo’n enorme toef met botercreme op de cupcakes wel erg lekker vind, maar dat was dan meteen weer een beetje teveel van het goede. Ook al zat ik op dat moment op dag 28, ik wilde het wel een beetje netjes afsluiten natuurlijk.

MH2A4845

Dus ik bedekte de cupcake met vers fruit in plaats van boter. Enne… ja dat is heel lekker maar je hebt er wel een vork bij nodig om het te eten… 🙂 Anders rollen alle besjes er net zo hard weer vanaf. Ik versierde de cupcakes voor deze feestelijke gelegenheid met (gratis) printables van Radbag. Die vind je onder aan de blogpost van radbag (link hierboven!) En ik moet nog een beetje recht leren knippen zie ik nu. Hahaha… Dus dit is eigenlijk een hele gezonde cupcake. Er zit honing in, dat dan weer wel en ik gebruikte honing met gember. Superlekker!

En omdat het beëindigen van de whole30 best een beetje reden is om een feestje te vieren heb ik ook maar meteen drie dingen uitgezocht die ik graag wil hebben! Ben nog niet jarig, maar de tijd gaat snel genoeg.

O en als je ook meedoet met de bloggerparade dan win je sowieso een kortingsbon van € 20,= en maak je kans op een korting van € 200,=! En met de feestdagen alweer rap naderend is dat altijd superhandig lijkt me. Mijn favorieten zijn:

Een spiegelei vormpje in de vorm van een kat… Ik bedoel: dat is me op het lijf geschreven toch? 🙂 En dan het ultieme notitieboek, my life story… Ik bedoel.. het boek der boeken toch? Heb je gezien wat voor een pil dat is? love at first sight! En deze wil ik eigenlijk nog hebben voor we naar Curacao vertrekken!

Eerlijk is eerlijk, als je de site doorkijkt, zitten er ook de meest achterlijke kado’s tussen. Een eenhoorn jumpsuit? Serieus…. Maar goed, als je nog wat grappigs zoekt dan is het echt de moeite waard om eens rond te neuzen.

MH2A4846

MH2A4845

Glutenvrije paleo cupcakes

Nog geen review

En er is natuurlijk niks mis met het versieren van je cupcake met een flinke toef botercreme... Ik zeg het maar even... 🙂
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 25 minuten
totaal 35 minuten

6 stuks

Ingrediënten

  • 40 gr kokosmeel
  • 15 gram amandelmeel
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 4 eieren
  • 1/2 cup honing met gember
  • 1 vanillestokje
  • 50 ml kokosmelk uit blik
  • 4 el gesmolten boter
  • vers fruit om te decoreren

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe kokosmeel, amandelmeel, kaneel, bakpoeder en zout in een kleine kom en meng even door elkaar.
  • Doe in een andere kom de eieren, honing, merg van het vanillestokje en de kokosmelk samen en mix dit goed door. Doe de droge ingredienten erbij en meng goed. Voeg als laatste de gesmolten boter doe en mix tot alles een geheel is geworden.
  • Laat het even vijf minuten staan zodat het kokosmeel het vocht kan absorberen en doe dan over in cupcake bakjes.
  • Bak de cupcakes 20-25 minuten of tot goudbruin en gaar.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.