Simone's Kitchen

Boerenkool frittata van Pauline

Boerenkool frittata met feta van Uit Pauline's Keuken| simoneskitchen.nl

Ik heb het al eerder gezegd, maar zonder mijn collega foodbloggers zou het hier echt bijzonder rustig worden op het moment. Beetje ironisch aangezien ik nu zeeen van tijd heb om te bloggen eigenlijk, alleen geen mogelijkheden om te koken. Dus foodbloggers to the rescue!

Al eerder kwamen er recepten langs van Smulpaapje en Lekker & Simpel en dit keer was Pauline van Uit Pauline’s Keuken zo lief om een recept ter beschikking te stellen. Of nou ja ik mocht kiezen wat ik wilde. En omdat ik een beetje “bot-verantwoord” probeer te eten werd dat deze frittata met boerenkool. Want boerenkool en eieren zijn goed voor het gestel schijnt.

Boerenkool frittata van Uit Pauline's Keuken | simoneskitchen.nl

Boerenkool wordt natuurlijk niet voor niks superfood genoemd. Het is een enorm gezonde koolsoort en een bron van calcium, koper en vitamine K. Op Fruits & Veggies vind je de hele lijst met voedingsstoffen die goed zijn voor de bot heropbouw. Mocht je dat interessant vinden.

En natuurlijk – want uiteindelijk draait het allemaal om smaak – is het gewoon een lekker en eenvoudig recept.

Boerenkool frittata
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
 
Auteur: Pauline Weuring
Ingredienten
  • 200 gr boerenkool
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 rode ui
  • 0,5 rode peper
  • 5 eieren
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 100 gr feta
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Schil de wortel en snijd deze in hele dunne repen.
  3. Pel en snipper de ui en hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn.  Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de wortel toe en bak dit mee.
  4. Scheur de boerenkool in kleine stukjes en bak deze mee.
  5. Breng de groente op smaak met zout en eventueel wat extra peper.
  6. Verdeel de groente over een ingevette ovenschaal.
  7. Klop de eieren los met de Griekse yoghurt. Breng dit op smaak met peper en zout.
  8. Giet het eimengsel op de groenten.
  9. Verkruimel de feta over de frittata.
  10. Bak de boerenkool frittata in 25 minuten af op 200 graden.
  11. Serveer met brood of een salade.

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos