Het is weer het seizoen van die heerlijke donkere bramen! Tijd dus voor een overzicht van 7 recepten met bramen. Mijn favorieten maar ik deel er binnenkort ook nog een paar met je. Voor nu vind je hier 7 keer een heerlijke variant terug waarbij de bramen in de hoofdrol staan.

7 x recepten met bramen

Bramenjam met chia

In het rijtje van lekkere recepten met bramen mocht de bramenjam met chia natuurlijk niet ontbreken. Een veel makkelijker manier om jam te maken plus je hebt er geen bakken met suiker voor nodig. Altijd een win-win naar mijn idee.

Recepten met bramen

Amandelcrumble met bramen en blauwe bessen

De combinatie van bramen en blauwe bessen vind ik vaak een hele fijne. Ook omdat de vruchten allebei lekker donker zijn denk ik en qua kleur dus goed bij elkaar passen. In deze amandelcrumble met bramen komen beide vruchten lekker veel voor.

Amandel crumble

Bramenmuffins

Hoe vaak kom je eigenlijk bramen tegen in een muffin? Eigenlijk helemaal niet zo vaak. Maar dit recept voor overheerlijke bramenmuffins is echt een topper. Het recept is van Donna Hay dus dan zit je natuurlijk al snel goed.

Bramenmuffins | simoneskitchen.nl

Smoothiebowl met bramen en banaan

Natuurlijk mag een lekkere smoothiebowl niet ontbreken als je het hebt over bramen. In de rij van recepten met bramen is het dan ook de beurt aan deze smoothiebowl met bramen.

Smoothiebowl | simoneskitchen.nl

Chocolate chip surprise

Dit dessert komt nog uit mijn boek Heerlijke Chaos. Ken je hem nog? Ik denk dat ik dit recept daarvan echt het meest heb gemaakt; Chocolate chip surprise, heerlijk met bramen, advocaat en lekker veel slagroom.

chocolate chip surprise | simoneskitchen.nl

Bramen met knapperige havervlokken

Nog zo’n recept met bramen wat heel veelzijdig is. Je kunt dit eten als dessert maar ook als ontbijt! Bramen met knapperige havervlokken

Bramen met knapperige havervlokken | simoneskitchen.nl

Acai smoothie met braam

En last but not least in de rij van recepten met bramen hebben we deze lekkere acai smoothie. De acai is ook al een donkere vrucht dus qua kleur passen deze heel goed bij elkaar en qua smaak natuurlijk ook!

Bramen smoothie met acai

Natuurlijk zijn er nog veel meer recepten met bramen te bedenken. Check ook maar eens deze post van Culy met nog meer braaminspiratie en binnenkort zul je hier nog meer lekkers met bramen vinden. Check vooral de bramencobbler die er aan komt! Zooo lekker!

Delen is fijn!