Heerlijke bramenmuffins met pompoenpitjes

Zwaai zwaai

Gek idee eigenlijk he. Als jullie dit lezen zit ik ergens in Amerika. Om precies te zijn (even checken in mijn planning) in Savannah (Georgia) of althans op de 27e gaan we alweer richting Florida. Als je me ook volgt op Paper Travels dan heb je wellicht al een post langs zien komen met onze avonturen in de US. Deze muffins zijn dan ook al lang en breed achter de kiezen. Sowieso want ze zijn zo lekker dat je ze echt niet lang laat liggen!

Stapeltje bramenmuffins getopped met pompoenpitten en havermout

Het recept komt ook weer van Donna Hay. Ik zit een beetje in de Donna modus. Ook omdat ik content wilde maken voor tijdens de vakantie en dan zijn de tijdschriften van Donna altijd een fijne uitkomst om even wat lekkers te maken en dan zeker te weten dat de recepten ook kloppen. In dit geval ging er maar liefst 450 gr bevroren bramen in de muffins. Het leek me enorm veel maar uiteindelijk is dat prima in de muffins.

Muffins op rekje

Het recept is in theorie voor 12 muffins maar ik had nog flink wat deeg over dus heb er nog een mini taartvorm mee gevuld. Het ligt ongetwijfeld ook aan het formaat van je muffinbakblik. Ik heb een kleine. Een originele muffin bakvorm is volgens mij ook groter. Dit is meer formaat cupcake. Hoe dan ook; hou daar dus rekening mee als je ze gaat maken. Of vul de rest in een extra bakblik ofzo.

Stapeltje bramenmuffins met pompoenpitten en havermout

Bramenmuffins

Deze bramenmuffins zijn lekker en door de bramen erin worden ze ook zeker niet te droog. Ben je meer van de banaan? Probeer dan mijn bananenmuffins ook eens!

Muffins op een grijze ondergrond
Bramenmuffins | simoneskitchen.nl

Bramen muffins

4 van 2 stemmen
GangKoek

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

12 muffins

Ingrediënten

  • 320 gr zelfrijzend bakmeel
  • 85 gr suiker
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 160 ml olijfolie niet te sterk van smaak
  • 1 tl vanille extract
  • 1 appel geraspt
  • 450 gr bramen bevroren
  • handje havermout en pompoenpitten

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Doe de bloem, suiker, eieren, karnemelk, olie, vanille, appel en de bramen in een grote kom en meng tot alles net gemixed is. Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes. Licht ingevet of gebruik muffin papiertjes
  • Bestrooi met de pompoen en havermout en bak in de oven voor 25-30 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Doe over op een rek om af te koelen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 290kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 5g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 30mg | Natrium: 34mg | Kalium: 143mg | Vezels: 3g | Suiker: 12g | Vitamine A: 163IU | Vitamine C: 9mg | Calcium: 44mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.