Lekker weekend: Bramenmuffins met appel

Bramenmuffins | simoneskitchen.nl

Zwaai zwaai

Gek idee eigenlijk he. Als jullie dit lezen zit ik ergens in Amerika. Om precies te zijn (even checken in mijn planning) in Savannah (Georgia) of althans op de 27e gaan we alweer richting Florida. Als je me ook volgt op Paper Travels dan heb je wellicht al een post langs zien komen met onze avonturen in de US. Deze muffins zijn dan ook al lang en breed achter de kiezen. Sowieso want ze zijn zo lekker dat je ze echt niet lang laat liggen!

Bramenmuffins | simoneskitchen.nl

Het recept komt ook weer van Donna Hay. Ik zit een beetje in de Donna modus. Ook omdat ik content wilde maken voor tijdens de vakantie en dan zijn de tijdschriften van Donna altijd een fijne uitkomst om even wat lekkers te maken en dan zeker te weten dat de recepten ook kloppen. In dit geval ging er maar liefst 450 gr bevroren bramen in de muffins. Het leek me enorm veel maar uiteindelijk is dat prima in de muffins.

Bramenmuffins | simoneskitchen.nl

Het recept is in theorie voor 12 muffins maar ik had nog flink wat deeg over dus heb er nog een mini taartvorm mee gevuld. Het ligt ongetwijfeld ook aan het formaat van je muffinbakblik. Ik heb een kleine. Een originele muffin bakvorm is volgens mij ook groter. Dit is meer formaat cupcake. Hoe dan ook; hou daar dus rekening mee als je ze gaat maken. Of vul de rest in een extra bakblik ofzo.

Bramenmuffins | simoneskitchen.nl

Bramenmuffins

Deze bramenmuffins zijn lekker en door de bramen erin worden ze ook zeker niet te droog. Ben je meer van de banaan? Probeer dan mijn bananenmuffins ook eens!

Bramenmuffins | simoneskitchen.nl

Bramen muffins

Ingredienten:

  • 320 gr zelfrijzend bakmeel
  • 85 gr suiker
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 160 ml olijfolie, niet te sterk van smaak
  • 1 tl vanille extract
  • 1 appel, geraspt
  • 450 gr bevroren bramen
  • handje havermout en pompoenpitten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Doe de bloem, suiker, eieren, karnemelk, olie, vanille, appel en de bramen in een grote kom en meng tot alles net gemixed is. Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes. Licht ingevet of gebruik muffin papiertjes
  2. Bestrooi met de pompoen en havermout en bak in de oven voor 25-30 minuten of tot goudbruin en gaar.
  3. Doe over op een rek om af te koelen.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Oh wat zien die er lekker uit 😀 Ook echt prachtige foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *