Mascarpone met chocola en blauwe bessen – supersnel en makkelijk
In de categorie supersnelle kerstdesserts heb ik dit keer een versie van mascarpone met stukjes chocola en blauwe bessen. Kost je amper 15 minuten om te maken!
Mascarpone met chocola en blauwe bessen
Het begint een beetje een thema te worden. Na de mascarpone met lemon curd en frambozen en de mascarpone met pistache en karamelsaus hebben we nu dan de mascarpone met chocola en blauwe bessen. De totstandkoming van dit dessert was eigenlijk meer toevallig. Ik had iets heel anders in gedachten maar bij nader inzien bleek dat allemaal veel te lang te duren en kwam dit super lekkere dessert eruit rollen.
Eenvoud
Het is natuurlijk geen geheim dat ik dol ben op lekker snelle kerstdesserts. Want waarom uren in de keuken staan als een dessert ook in een paar minuten klaar kan zijn? Wil je nou trouwens helemaal de blits maken kies dan eens voor een trifle. Dat is ook super makkelijk maar heeft net iets meer de wow factor dan dit dessert van mascarpone en chocola.
Ik noem dit trouwens meestal mijn straciatella dessert. Dat ken ik vooral van het ijs en dat is dit natuurlijk niet, maar door de stukjes chocola erin vind ik het er toch wel echt een beetje op lijken. Verder heb je niet veel nodig; mascarpone, slagroom, blauwe bessen, chocola, koekjes. En een beetje suiker en wat citroen. Wat overigens optioneel is.
Welke koekjes
Voor de mascarpone met chocola heb je ook koekjes nodig. Ik gebruikte hier zachte bitterkoekjes, maar je kunt echt elk koekje gebruiken dat je lekker vindt. Ik denk dat het met chocolate chips koekjes ook een goed idee zou zijn, maar alles kan. Ik zou alleen geen té harde koekjes gebruiken, maar verder is de sky the limit.
Wil je dit van tevoren klaarmaken? Dat is ook geen probleem. Maak het glas helemaal op en zet in de koeling tot gebruik. De versiering aan de bovenkant kun je eventueel op het laatste moment toevoegen.
Mascarpone met chocola
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 50 ml slagroom
- 50-100 gram pure chocola grof gehakt
- 1 citroen
- 1-2 el poedersuiker naar smaak
- handje blauwe bessen
- 100 gram bitterkoekjes of amaretti de zachte soort
- 4 mooie glazen
- Verkruimel de koekjes en doe een dun laagje onderin het glas.
- Meng de mascarpone goed met de slagroom en klop even door tot het een glad mengsel is. Roer hier sap van een 1/2 citroen doorheen en de rasp van de citroen. Voeg de suiker toe en roer weer even goed door. Roer hier vervolgens de brokjes chocola door.
- Schep het mascarpone mengsel in de glazen op de koek en kruimel nog wat van de koek eroverheen. Strooi als laatste wat blauwe bessen erover en serveer meteen.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Klinkt heerlijk en ziet er echt prachtig uit!
Dankjewel Marijke!