Sandwich met pompoen en chorizo | simoneskitchen.nl

Pompoenpuree over?

Stel: je hebt een pompoentaart gemaakt en je hebt in je enthousiasme twee enorme pompoenen staan roosteren om de puree te maken. Dus heb je nog van alles over en na het zoveelste gebakding met pompoenpuree ben je wel weer eens toe aan iets hartigs. Maar je wilt de pompoen ook opmaken want weggooien is natuurlijk zonde van al dat werk. Dat had ik dus ook en ineens bedacht ik me dat het wellicht wel heel lekker zou zijn om die pompoen op een boterham te smeren en die dan onder de gril te doen met chorizo en nog wat lekkere kaas. Ik wilde eigenlijk halloumi gebruiken maar had dat dan toevallig weer niet voor handen dus het werd mozzarella.

Sandwich met pompoen en mozzarella | simoneskitchen.nl

Sandwich met pompoen en chorizo

En misschien maar goed ook want ik denk dat de halloumi te zout was geworden en bovendien smelt het niet zo lekker. De mozzarella was dus perfect in deze top sandwich. Qua sla had ik wellicht beter rucola kunnen gebruiken. Dat kan ietsje beter tegen de hitte van een gril maar het bietenblad dat ik gebruikte was al met al ook eigenlijk wel lekker. Het klinkt wellicht een tikkeltje vreemd: een sandwich met pompoen, maar geloof me als ik zeg dat het absoluut de moeite waard is.

De hoeveelheden in het recept zijn voldoende voor 1 dubbele boterham. Ik heb nog meer pompoen over, dus ga zeker eens kijken of ik wellicht nog een andere variatie kan maken!

O en dat hele gave bordje komt uit de Khoikhoi lijn van Dassie Artisan.

Sandwich met pompoen en chorizo | simoneskitchen.nl

Sandwich met pompoen en chorizo

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

1 persoon

Ingrediënten

  • 2 stevige bruine boterhammen
  • 2 el pompoenpuree
  • 1/2 bol buffel mozzarella
  • 50 gr chorizo plakjes
  • plukje sla
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Apparatuur:

  • gril of koekenpan

  • Besmeer een helft van je brood met de pompoenpuree. Beleg dit vervolgens met de plakjes chorizo en dek af met de gescheurde mozzarella.
  • Eindig met een beetje sla en doe de tweede boterham erop.
  • Bestrijk de sandwich aan de buitenkanten met wat olijfolie en leg op de verhitte gril of koekenpan.
  • Bak tot de mozzarella gaat lopen.
  • Serveer meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 594kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwit: 29g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 9g | Cholesterol: 54mg | Natrium: 1165mg | Kalium: 226mg | Vezels: 4g | Suiker: 5g | Vitamine A: 6233IU | Vitamine C: 9mg | Calcium: 1171mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.