Dorade | simoneskitchen.nl

Als we een “vrij werk” fotoshoot hebben (dat is een fotoshoot die we zelf bedenken en waar dus geen opdrachtgever aan te pas komt) dan proberen we altijd om toch enigszins efficiënt met het ingekochte eten om te gaan. Dat is soms lastig want negen van de tien keer koop je teveel om op te eten of heeft iedereen met zijn handen in en aan het eten gezeten, zodat het idee dat je het ’s avonds weer op moet eten niet heel erg aantrekkelijk klinkt. Maar dit keer waren we goed bezig; de salade die we hadden gemaakt in de ochtend was een heerlijke lunch en de dorade die ik had gekocht was ons avondeten. Dorade en papilotte.

 

Dorade en papillote | simoneskitchen.nl

Hoe nijdig kan die vis trouwens kijken! Heb je dat gezien? 🙂 Een duidelijk geval van een vis die er geen zin meer in heeft na de hele dag te moeten fungeren als Hollands Next Top Model. Ik besloot de vis en papilotte klaar te maken. Dat betekent dat je de vis in zijn eigen vocht en dat van de groenten gaar laat stomen in de oven. Je maakt een pakketje en vouwt de vis luchtdicht in met de groentes en gaart het in de oven. Heel simpel en heel fijn voor een vis met een fijne smaak zoals deze dorade.

20150225-MH2A6365

Je kunt er  natuurlijk veel verschillende groentes bij doen. In dit geval koos ik voor venkel, altijd lekker bij vis.

Dorade | simoneskitchen.nl

Dorade en papilotte

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 schoongemaakte en geschubde dorade
  • 1 venkel
  • 100 gram peultjes
  • 1 chili peper
  • 1 citroen
  • tomaatjes
  • peper
  • zout

  • Verwarm de oven voor op 180 C
  • Maak de groente schoon en snij in kleine stukken.
  • Pak een groot vel bakpapier en leg hier de vis in het midden op. Rangschik de groentes rond de vis en vouw het pakket dicht. Het idee is dat er geen vocht of lucht kan ontsnappen zodat de vis gaar stoomt in de oven.
  • Laat het ongeveer 15 minuten in de oven en vouw het pakketje dan open. Check of de vis gaar is en eten maar.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.