Simone's Kitchen

Dorade en papilotte

 

Dorade | simoneskitchen.nl

Als we een “vrij werk” fotoshoot hebben (dat is een fotoshoot die we zelf bedenken en waar dus geen opdrachtgever aan te pas komt) dan proberen we altijd om toch enigszins efficiënt met het ingekochte eten om te gaan. Dat is soms lastig want negen van de tien keer koop je teveel om op te eten of heeft iedereen met zijn handen in en aan het eten gezeten, zodat het idee dat je het ’s avonds weer op moet eten niet heel erg aantrekkelijk klinkt. Maar dit keer waren we goed bezig; de salade die we hadden gemaakt in de ochtend was een heerlijke lunch en de dorade die ik had gekocht was ons avondeten. Dorade en papilotte.

 

Dorade en papillote | simoneskitchen.nl

Hoe nijdig kan die vis trouwens kijken! Heb je dat gezien? 🙂 Een duidelijk geval van een vis die er geen zin meer in heeft na de hele dag te moeten fungeren als Hollands Next Top Model. Ik besloot de vis en papilotte klaar te maken. Dat betekent dat je de vis in zijn eigen vocht en dat van de groenten gaar laat stomen in de oven. Je maakt een pakketje en vouwt de vis luchtdicht in met de groentes en gaart het in de oven. Heel simpel en heel fijn voor een vis met een fijne smaak zoals deze dorade.

20150225-MH2A6365

Je kunt er  natuurlijk veel verschillende groentes bij doen. In dit geval koos ik voor venkel, altijd lekker bij vis.

Dorade | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Dorade en papilotte

Ingrediënten

  • 1 schoongemaakte en geschubde dorade
  • 1 venkel
  • 100 gram peultjes
  • 1 chili peper
  • 1 citroen
  • tomaatjes
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C
  • Maak de groente schoon en snij in kleine stukken.
  • Pak een groot vel bakpapier en leg hier de vis in het midden op. Rangschik de groentes rond de vis en vouw het pakket dicht. Het idee is dat er geen vocht of lucht kan ontsnappen zodat de vis gaar stoomt in de oven.
  • Laat het ongeveer 15 minuten in de oven en vouw het pakketje dan open. Check of de vis gaar is en eten maar.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    hahaha Pisnijdig kijkt hij!
    En nu moet ik toch ook eens een dorade kopen, nog nooit gegeten!

  2. Avatar

    Ga ik maken……heb n stoomoven dan hoeft de vis toch niet verpakt?

    • Simone van den Berg

      He Marleen, Ik heb geen ervaring met een stoomoven maar om hem alleen te stomen hoef je hem inderdaad niet te verpakken. Het voordeel van het wel verpakken is dat alle smaken natuurlijk goed bij elkaar blijven, dat zal denk ik in de grotere ruimte van een stoomoven wellicht iets anders zijn. Maar lijkt me dat je het prima kunt proberen in ieder geval. Zal vast ook heel lekker zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!