Ja hoor, we hebben het al tot dag 13 gered. Ik heb niet elke dag een update gegeven over hoe het gaat, want na dag 8 en 9 wordt dat dan weer zo’n saai verslag van niks nieuws. Bovendien heb ik de updates op de Engelse site gegeven dus kans is groot dat je het compleet gemist hebt.

 

 

whole30recap3

Maar hoe gaat het?

Nou eigenlijk wel goed. Of het nu komt doordat het de vierde keer is dat we een whole30 doen, of omdat de motivatie dit keer wel snor zit. Ik weet het niet precies maar ik klaag er niet over.

Overigens was mijn belangrijkste motivatie om te kijken of een verandering in voeding zou helpen met mijn rug. En dat is gedeeltelijk succesvol. Want ja, de pijn is veel minder. En hoe dat komt Joost mag het weten, maar ik ben er blij mee. De ‘bult’ wordt er wel uitgesneden dus voorkomen van die ‘operatie’ (stelt niks voor volgens de chirurg) is mislukt. Dat gaat plaatsvinden op de 12e.

Afgelopen dinsdag een afspraak met een chirurg en sorry hoor, maar wat een eikel. Zo ongeinteresseerd! Je niet aankijken als hij wat vroeg. Bijna op een manier van ‘Wat doe je hier? Zie je niet dat ik belangrijker dingen te doen heb?’ Echt onbeschoft dus. Nu ben ik niet op mijn mondje gevallen en ook niet zo snel onder de indruk, maar stel je voor dat je voor een hele ingrijpende beslissing daar komt en je krijgt zo’n lapswans… Of je bent van jezelf een verlegen persoon… Dan wordt je echt niet blij van zo’n kerel.

Ik had er bijna wat van gezegd maar ja, hij gaat zo ook nog in me snijden dus leek me verstandig om even mijn gemak te houden. Kan overigens ook een andere chirurg zijn. Dus dat zie ik ter plekke op de polikliniek.

Hij heeft echt letterlijk twee seconden naar de bult in kwestie gekeken. “O je weet nu al wat het is?” Vroeg ik vervolgens dus enigszins sarcastisch. Toen keek hij me in ieder geval even aan. Ja het zal niet heel anders zijn als de echo van twee jaar geleden… Om vervolgens te vertellen dat het litteken ongeveer tien centimeter zou worden.

© Can Stock Photo Inc. / dedMazay

© Can Stock Photo Inc. / dedMazay

“Dat litteken vind ik niet belangrijk,” zei ik dus weer enigszins geïrriteerd. “Hoe zit het met beweging? Kan het weer teruggroeien? In hoeverre kan er wat fout gaan? Kan ik daarna meteen alles doen of…?”

Niet verbazingwekkend wist hij op geen van mijn vragen antwoord. Ja dat lag allemaal aan wat ze zouden vinden op de snijtafel. Gelukkig was de assistente achter de balie een stuk behulpzamer.

Ik weet ook wel dat het niks voorstelt, maar het is wel mijn lijf waar ze in gaan snijden. Toch niet raar als je dan wilt weten hoe of wat. Toch?

Goed. Hoe kom ik van de whole30 op een hele verhandeling over de eikel van een chirurg…?? Haha. Nu maar hopen dat hij mijn blog niet leest!

Whole30 dus. Want die maken we wel af. Het gaat goed. We eten prima, al vind ik het plannen van de lunches voor Tom (op marktdagen) best lastig. Moet makkelijk mee te nemen zijn, in een bakje passen en niet verleppen. En Tommie waardig zijn. Dat natuurlijk ook. Een bak konijnenvoer lust de Dude niet zo graag!

Dus wordt het al snel iets van een tonijnsalade, kipsalade, eisalade, aardappelsalade. Veel verder ben ik nog niet gekomen. Suggesties?

Lichamelijk merk ik dat ik afval, maar de weegschaal is verboden terrein. Al lonkt ie wel naar me hoor! Mijn huid is helderder en mijn oogopslag ook. Ik merkte de laatste dagen voor we begonnen dat ik zo’n plofkop had met dichtgeslagen ogen. Dat is weg.

De onrustige benen die ik ’s avonds vaak had als ik op de bank hing zijn een heel stuk minder. Nog niet helemaal weg maar ik heb goede hoop dat die straks helemaal verdwenen zijn.

Verder eten we goed. Omdat we nu wel aardappel mogen (dat is een recent veranderde regel in de whole30. De eerste keer waren gewone aardappels nog off limit) heb je meer dan genoeg koolhydraten. Niet dat we elke dag aardappels eten, want dat is ook weer niet de bedoeling maar af en toe is echt wel lekker.

Zo… Nou dat was dan weer de update van de laatste tijd. Op naar de tweede helft!

Delen is fijn!