Lisa Steltenpool

Het Kickstart boek was ooit een van de eerdere boeken die ik kocht van Lisa en dat inmiddels alweer 4 jaar oud is zag ik net. Dus toen ik hoorde dat er een nieuw boek uit kwam wilde ik die graag hebben. Ik eet niet vegan zoals jullie wel weten, maar ook ik ben me ervan bewust dat minder vlees een noodzaak is.

Het boek is daar heel helder over. Ik denk dat het een absolute aanrader is als je meer plantaardig wilt gaan eten maar niet weet waarom of hoe je moet beginnen.

Niet het zoveelste kookboek

Het boek is niet in eerste instantie het zoveelste kookboek, alhoewel er wel 60 lekkere recepten in staan om meteen mee te beginnen. Het boek gaat veel verder dan dat en belicht alle kanten van plantaardig eten. Van het waarom (voor je gezondheid, milieu of voor de dieren), het ontkrachten van hardnekkige mythes die de ronde doen (als je een supplement moet slikken kan het niet gezond zijn of we zijn van nature vleeseters)

Vervolgens gaat Lisa in op het gezond plantaardig eten, want ja plantaardig kun je ook heel ongezond maken net als elke andere levensstijl. Dus wil je er ook gezonder van worden dan zul je je niet in eerste instantie moeten focussen op vegan koekjes.

Het boek staat echt bomvol met tips over hoe je meer plantaardig kunt gaan eten. En wat ik ook prettig vind is dat Lisa niet tot de groep extremisten behoort. Ja ze is voorstander van plantaardig eten, maar nee, ze duwt het niet met een grote kolenschop je keel in. We zullen – vroeg of laat – allemaal meer plantaardig moeten gaan eten en dan is Vegan Vibes van Lisa Steltenpool een absolute aanrader.

Nog even een opmerking over een veel gehoorde misvatting: mensen denken vaak dat paleo synoniem is aan grote hoeveelheden vlees eten, maar niets is minder waar. In de basis is ook paleo een plantaardig dieet. Er is geen zwart-wit in wat je wel of niet eet. Probeer er vooral met een open mind naar te kijken en wellicht dat we dan met zijn allen de planeet een beetje beter kunnen maken!

O en omdat ik deze nog had liggen; hierbij het recept voor deze kiwi smoothiebowl. Niet uit het boek maar wel net zo lekker… 🙂

Print recept Pin recept
No ratings yet

Kiwi smoothiebowl

Bereidingstijd: 5 min
Porties: 1 persoon

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 2 groene kiwi’s schil verwijderd
  • 1 banaan
  • 200 ml kokosmelk
  • Sap van ½ citroen
  • ½ tl gemberpoeder

Topping:

Instructies

  • Doe alle ingredienten in de blender en draai glad.
  • Giet in een mooie kom en beleg met plakjes en stukjes kiwi, chiazaadjes en wat geraspte kokos.
Gang: Ontbijt
Keuken: Vegan
Trefwoord: kiwi

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!