Simone's Kitchen

Pannacotta met kiwi en banaan

Pannacotta met kiwi en banaan

Supersnelle pannacotta

Ooit, in een ver en grijs verleden, maakte ik mijn allereerste pannacotta. Met slagroom, melk en ik geloof bramen. Op de een of andere manier had ik in mijn hoofd dat een pannacotta ingewikkeld was om te maken. Maar niets is minder waar.

Pannacotta met banaan en kiwi

Neem nu deze pannacotta met banaan en kiwi. Je gebruikt hier zelfs geen andere zoetstof dan die ene banaan. En gecombineerd met het lekkere frisse van de kiwi is het een prima toetje. Ik gebruikte in deze pannacotta wel gelatine, maar wil je er een vegan versie van maken dan kun je de gelatine makkelijk vervangen door agar agar.

Ik vind persoonlijk de structuur van agar agar een stuk steviger dan gelatine. Daar blijft de pannacotta wat zachter en romiger mee. Maar dat is mijn mening. Gebruik vooral waar je jezelf goed bij voelt.

Banaan over

Ik vond nog een leftover banaan. Dat was het moment waarop ik dacht dat het een goed idee zou zijn om die eens te gebruiken als zoetstof. En het werkt prima! Vooropgesteld natuurlijk dat de banaan echt goed rijp is, anders is het niet zoet genoeg. Je zou zelfs twee bananen kunnen gebruiken in de pannacotta met banaan. Voor een heel mooi glad resultaat wel die banaan even pureren. Prakken kan ook, maar dan hou je wel klontjes in je mengsel.

Wil je een nog sneller dessert op tafel zetten? Probeer dan eens deze chocolademousse!

Pannacotta met kiwi en banaan
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pannacotta met banaan en kiwi

Deze pannacotta is wel heel eenvoudig om te maken! Lekker met de kiwi maar natuurlijk kan elk willekeurig fruit hiervoor gebruikt worden.
Voorbereidingstijd: 10 min
Wachttijd: 4 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote rijpe banaan
  • 1 blik kokosmelk 400ml
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 kiwi’s

Instructies

  • Doe de blaadjes gelatine in een kom met koud water en laat dit een minuut of vijf staan.
  • Doe de banaan en de kokosmelk in de blender en draai tot een glad geheel. Doe over in een steelpannetje en warm het op. Let op! Zorg dat het niet gaat koken!
  • Zodra je kokosmengsel heet is geworden maar nog net niet kookt, haal je de pan van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en laat oplossen in het kokosmengsel.
  • Schenk het over in vier pannacotta bakjes en zet voor vier uur in de koeling.
  • Pureer de kiwi tot een saus en serveer dit met de pannacotta
Gang: Dessert
Keuken: paleo
Trefwoord: gelatine, kiwi, kokosmelk

Voedingswaarde

Calorieën: 387kcal, Koolhydraten: 20g, Eiwit: 5g, Vet: 35g, Verzadigd vet: 31g, Natrium: 7mg, Kalium: 573mg, Vezels: 4g, Suiker: 8g, Vitamine A: 58IU, Vitamine C: 48mg, Calcium: 26mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!