Simone's Kitchen

Pompoen, pompoen…. wat kun je er toch veel mee doen!

Heerlijke vega tajine met pompoen en abrikoos

Vega tajine

Dit is natuurlijk geen tajine die je hier op de foto ziet. En dat klopt ook want ik heb deze schotel niet in een tajine gemaakt. Ik noem het wel een vega tajine maar meer omdat de smaken me vooral aan het midden-oosten doen denken. Maar echt helemaal logisch is het niet. Dat geef ik dan meteen weer toe.

Lekker veel pompoen

Maar goed, het maakt ook niet echt heel veel uit of je deze stoofschotel nou in een tajine maakt in de oven, op het vuur of gewoon in een pan op het fornuis. Hij blijft hoe dan ook lekker. Je zou hem denk ik zelfs in een slowcooker kunnen maken. Uurtje of vijf denk ik dat genoeg moet zijn, maar dat heb ik niet uitgeprobeerd dus hang me er niet op vast.

Mijn voorraad pompoenpuree is trouwens ook bijna op al. Ik koop altijd de halve winkel leeg als ik er voorraad van insla, maar ik heb al zoveel met pompoen gemaakt dat het weer tijd wordt voor een tripje naar Almere stad.

De smaken van deze pompoenstoofschotel geven je wel meteen het gevoel van een maaltijd uit het Midden-Oosten. Nu doen kaneel en komijn dat al snel bij mij dus deze vega tajine is een goed voorbeeld! 🙂

Ben je ook fan van pompoen? Probeer dan ook eens deze (paleo) pompoen broodpudding of deze vegan pompoenmuffins!

Vega tajine met pompoen en abrikoos
Print recept Pin recept
3.5 van 2 stemmen

Pompoenstoofschotel

Bereidingstijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 gr pompoenblokjes
  • 1 tl kaneel gemalen
  • 1 tl komijn gemalen
  • 2 tl kurkuma gemalen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 100 gr abrikozen gedroogd, grof gehakt
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 takjes munt blaadjes fijngehakt
  • 2 takjes koriander fijngehakt
  • Bloemkoolrijst met geschaafde amandelen om te serveren
  • 1-2 el granaatappelpitjes om te serveren

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een ruime pan. Voeg de ui toe en bak deze glazig. Meng daarna de knoflook en de pompoenblokjes erdoor en bak ze een paar minuten mee
  • Meng de kaneel, komijn, kurkuma en de paprikapoeder door het uimengsel en laat bakken tot de specerijen beginnen te geuren. Zorg ervoor dat ze niet verbranden. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de abrikozen en de bouillon toe. Breng tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat 30 minuten rustig pruttelen. Voeg indien nodig extra vocht toe als de massa te droog wordt. Aan het einde van de bereidingstijd kun je de bloemkoolrijst bakken.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en zout en schep in een schaal. Bestrooi met de kruiden en de granaatappelpitjes en serveer met de bloemkoolrijst met amandelen.

Voedingswaarde

Calorieën: 184kcal, Koolhydraten: 38g, Eiwit: 5g, Vet: 4g, Verzadigd vet: 3g, Natrium: 639mg, Kalium: 1108mg, Vezels: 6g, Suiker: 24g, Vitamine A: 12571IU, Vitamine C: 23mg, Calcium: 94mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!