Simone's Kitchen

Romige cajunrijst met kip

Romige cajunrijst met kip

Romige cajunrijst met kip

Dit is een heerlijk vullende maaltijd die ook nog eens heel simpel is om te maken. Je bereidt alles in 1-pan dus ideaal als je niet teveel afwas wilt hebben. Ik gebruik voor het bereiden meestal een hapjespan maar een grote koekenpan kan natuurlijk ook.

Uit de voorraad

Heb je een beetje teveel gehamsterd de laatste tijd dan kun je prima gebruik maken van een aantal voorraadartikelen voor dit gerecht. Ui, knoflook en kip (uit de diepvries) zouden wel in je voorraad moeten zitten dus ik ga er vanuit dat je die hebt. Evenals rijst, pasta en dat soort artikelen. De basis zeg maar. Melk is natuurlijk wel vers al kun je ook houdbare melk kopen en daar een paar pakken van in de voorraadkast bewaren. Minder lekker maar wel handig om in huis te hebben.

Romige cajunrijst met kip

Rijst

Rijst vind ik sowieso een makkelijk ingrediënt om altijd bij de hand te hebben. Het liefst heb ik een paar verschillende soorten rijst in huis; risottorijst, basmatirijst, rode rijst en pandanrijst heb ik sowieso altijd standaard in huis. Voor een snelle nasi is dat natuurlijk ideaal en voor gerechten zoals dit handig om in huis te hebben.

Houden jullie het een beetje uit?

Hoe gaat het ondertussen met iedereen? Is het thuis nog een beetje uit te houden? Vorige week was het natuurlijk mooi weer maar inmiddels is het een stuk minder aangenaam geworden buiten. Het had vanmorgen zelfs flink gehageld! Dat is dan natuurlijk wel een beetje jammer maar wat doe je eraan.

Hou je van de smaken van de cajunkeuken dan moet je eigenlijk deze ook een keer proberen. Ik zat net te zoeken op gerechten met rijst en kwam de dudepost van cajunrijst tegen. Lijkt dan wel weer een beetje op deze. Nooit geregistreerd. Haha.

Romige cajunrijst met kip
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Romige eenpans rijst met kip

Dit makkelijke eenpansgerecht is ideaal voor doordeweeks
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 25 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr kipdijfilet in blokjes
  • 2,5 tl cajunkruiden meer naar smaak
  • 2 stengels bleekselderij in reepjes
  • 150 gr rode rijst
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 600 ml volle melk
  • 1 bosuitje fijn gesneden
  • 125 ml bouillon
  • peper en zout
  • 1/2 bosje verse koriander fijn gesneden

Instructies

  • Bestrooi de kip met cajunkruiden, peper en zout en bak deze in een koekenpan met wat olie tot goudbruin maar de kip hoeft nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
  • In dezelfde pan doe je eventueel nog wat extra olie en bak je de ui glazig. Voeg dan de knoflook toe en de bleekselderij en bak deze op medium vuur tot zacht.
  • Voeg nu de rijst toe en bak deze even mee. Voeg nu nog wat extra cajunkruiden toe naar smaak. Voeg de melk en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de kip ook weer aan de pan toe en kook het geheel voor ongeveer 15-20 minuten of tot de rijst gaar is. Dit kan korter of langer duren afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt. Hou daar dus rekening mee. Komt de pan te droog te staan voeg dan nog wat vloeistof toe.
  • De melk kan er wat geschift uit gaan zien. Dat heeft geen effect op de smaak.
  • Serveer de cajunrijst warm met verse koriander erover en /of een bosuitje
Gang: Diner
Trefwoord: kipdij, knoflook, rijst

Voedingswaarde

Calorieën: 681kcal, Koolhydraten: 76g, Eiwit: 37g, Vet: 24g, Verzadigd vet: 8g, Cholesterol: 138mg, Natrium: 466mg, Kalium: 826mg, Vezels: 1g, Suiker: 16g, Vitamine A: 745IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 406mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.