Forged messen

Forged Intense – forged messen

De trouwe lezers van dit blog weten inmiddels wel dat ik een liefhebber ben van goede keukenmessen.
Inmiddels hebben we al een behoorlijk aantal topmessen in huis en om eerlijk te zijn heb ik eigenlijk geen andere messen meer nodig.
Maar je weet hoe het gaat met hobbyisten en in mijn geval dan keukenmessen: ‘Van goede keukenmessen, heb je nooit genoeg’. Dit af en toe tot frustratie van mijn vrouw.
Een tijdje geleden had ik mijn oog al eens laten vallen op een voor mij redelijk nieuw merk messen, Forged.
En ja, mijn verstand zei me toen ook al: “Je hebt echt wel genoeg snijgereedschap in je keuken.”, maar deze messenset zag er zo prachtig uit!
Eigenlijk waren de messen te mooi om waar (of in het geval van messen: goed) te zijn.


Na veel wikken en wegen toch toegegeven aan mijn guilty pleasure en die messenset (de Forged Intense) op laten sturen.
Mijn reden om toch weer nieuwe messen te laten invliegen was alleszins logisch: “Kokkerellen is mijn hobby en hobby’s mogen geld kosten.”
Klinkt redelijk toch?

Forged messen

Stoerrrrrr

Toen het pakketje binnenkwam werd ik helemaal vrolijk. De set was verpakt in een brute houten doos en terwijl ik de deksel van de doos liftte begonnen mijn ogen te gloeien.
Wat een allemachtig stoere messen lagen er in dit pakket!
Ieder mes lijkt gesmeed te zijn uit één stuk metaal (inclusief het prachtig vorm gegeven handvat) en het robuuste, gehamerde lemmet geeft je het gevoel dat een samoerai smid deze messen speciaal voor jou heeft staan kloppen op zijn aambeeld.


Weer sprak een klein stemmetje achter in mijn hoofd dat dit te mooi was om goed te zijn.
Dus er zat niets anders op dan de messen ter hand te nemen en de snijproef te doen.
Euforisch is het woord dat de lading het beste dekt, toen ik ontdekte dat ieder mes afzonderlijk ook nog eens geweldige snijkwaliteiten had.

Kwaliteit en robuust

Wat een geweldig gevoel had ik toen ik ontdekte dat kwaliteit en robuuste schoonheid wel degelijk hand in hand kunnen gaan. Je kunt ook met een gerust hart het vlees aan tafel snijden en dan het mes prachtig naast het vlees laten liggen. Gegarandeerd dat er één van je gasten op gegeven moment vraagt of hij anders niet een stukje van de roast mag snijden. De messen zijn per slot van rekening naast retescherp ook nog eens een sieraad op je eettafel.

Goede investering

Ik heb in eerdere blogs al eens gezegd dat je moet investeren in een goede messenset en dan voor jaren gelukkig en tevreden kunt snijden in je keuken.
Dus voor hen die nu de stap willen maken en een keer echt goede messen willen hebben, of zij die op het punt staan om het snijgerei in de keuken te gaan vervangen, zeg ik: “Neem ook de topproducten van Forged zwaar mee in je overwegingen.”
Of wanneer je, net als ik, een liefhebber bent en van goede en mooie messen nooit genoeg kunt krijgen, dan mogen deze stoere jongens eigenlijk niet in jouw keuken ontbreken.

Delen is fijn!