Simone's Kitchen

Review Speckjes – Vegetarische slager

Vleesvervangers

Review speckjes van de vegetarische slager

Vleesvervangers: ik had er altijd een duidelijke mening over in de tijd dat ik nog ‘gewoon’ vlees uit, maar nu is dat allemaal een beetje anders. Tijd dus voor een nadere kennismaking met de huidige vleesvervangers die je op de markt kunt kopen. Te beginnen met het bekendste merk: de vegetarische slager. Een review van hun speckjes.

Spek of speckjes?

Als voormalig groot liefhebber van bacon en spek is het best her en der een beetje afzien als je dan ineens vegetarier bent geworden. Dat bleek maar weer eens toen manlief besloot dat het tijd werd voor een stamppot boerenkool. Voor mij geen spekjes en rookworst maar ‘krokant gebakken’ (dus niet) blokjes paprika door de boerenkool. Mjah, best lekker maar om eerlijk te zijn niet te vergelijken met een krokant uitgebakken spekje. Toen ik dat aan Natascha vertelde, die al jaren vegetarisch eet, raadde ze me aan om de speckjes van de vegetarische slager eens te proberen.

Aangezien ik de dag erna toevallig toch in de studio moest blijven wachten tot de vaatwasser was aangelegd, leek het me het uitgelezen moment om eens die speckjes te proberen. Ik kocht ze bij de Plusmarkt. Ik kan me herinneren dat die voorheen een veel uitgebreidere collectie hadden met producten van de vegetarische slager maar nu dus nog maar dit en verder niks. Bij nader onderzoek blijkt tot nu toe dat de vleesvervanger collectie bij de Deen volgens mij het meest uitgebreid is (nog niet alle supermarkten bekeken hoor!). Affijn, eerste blik op de verpakking valt me dan weer op dat die foto op de voorkant niet veel goeds beloofd.

Review speckjes vega slager

Nu ben ik daar natuurlijk een zeiksnor in, maar zeg nou zelf: dat kan beter. Maar aangezien het niet om de buitenkant draait maakte ik snel de verpakking open. Wat erin zit, lijkt nog het meest op de ouderwetse smak qua structuur. Maar dan met een wat bruiner kleurtje. Ik stak een ongebakken stukje in mijn mond en ook qua smaak vond ik het wel wat van smak (smac?) weghebben. Niet vies in ieder geval.

De verpakking beloofd krokante reepjes spek na het bakken maar helaas lukte dat niet bij mij. Ik moet daar wel eerlijk bij zeggen dat ik de reepjes bakte in olie, terwijl ik ondertussen heen en weer liep tussen de keuken waar de vaatwasser werd geinstalleerd en in de tussentijd ook nog andere dingen aan het doen was. Twee dagen hierna hoorde ik van iemand anders dat het bakken in boter met een beetje honing het lekkerste resultaat geeft. Krokant werden ze dus niet, ook niet omdat ik ze te lang liet liggen voor ik ze gebruikte in mijn salade.

Ik at ze in de salade die je hierboven zit en qua smaak was het erg lekker in de salade. Het geeft net een beetje meer dat idee dat je hamreepjes of zo in je salade hebt zitten. Dus in die zin ga ik het zeker vaker gebruiken. Voorlopig vind ik het nog niet echt lijken op mijn geliefde spekjes. Maar ik ga ze nog een keer proberen binnenkort dus dan update ik de info hier waar nodig!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    I need meat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!