Simone's Kitchen

Zelf halloumi maken – van koemelk

Dat halloumi niet het meest eenvoudig te verkrijgen stukje kaas is dat weten we inmiddels. Dank ook voor iedereen die tips heeft gegeven waar het wel te verkrijgen is. Ik zit eigenlijk nog zelden zonder halloumi omdat ik doorgaans een ‘stapeltje’ meeneem als ik...

Italie – Alba, La Terrazza sulle Torri

Onze reis naar Toscane hadden we al een hele tijd gepland. We zouden via Frankrijk rijden, een overnachting in een handig geplaatst stadje dat luisterde naar de naam Alba en dan zouden we verder rijden richting Toscane. Alba kozen we puur uit omdat het...

Amandel vanillebrood – paleo bakken (glutenvrij)

Amandel vanillebrood Nu onze whole30 periode officieel is afgelopen is het natuurlijk tijd om na te denken over het vervolg. Want je gaat natuurlijk niet een maand lang heel streng zijn voor jezelf en dan hop meteen daarna weer aan de gebakjes met botercreme...

Venkel courgette salade

Venkel courgette salade – Whole 30

Om maar meteen even misverstanden uit de weg te ruimen; deze salade bevat feta en hoewel we de salade gisteren hebben gegeten hebben we de feta en de honing weggelaten. Deze foto’s zijn van vorig jaar, toen ik de salade al eens eerder had...

Werken met sluitertijd

Als je het hebt over foodfotografie dan is de sluitertijd natuurlijk niet echt relevant. Althans negen van de tien keer niet en zeker niet als je met een goed stevig statief aan het werken bent (en daar werk ik meestal mee als ik eten...

Halloumi – een veelzijdig kaasje

Wanneer hoorde ik voor het eerst van halloumi? Dat is best alweer wat jaartjes geleden en het was op een Amerikaans blog, maar ik was meteen geïntrigeerd. Kaas die je kon grillen of bakken. Dat klonk toch wel heel erg goed. Eer dat ik...

Jamie Magazine – Family en Garnalen curry

Kijk… je kunt zeggen wat je wilt maar Jamie Oliver is toch iemand om rekening mee te houden. Je kunt van hem houden of je kunt hem haten, maar hoe dan ook, je kunt zeker niet om hem heen. Ik behoor tot de eerste...

Spelt salade met lekkere halloumi

Spelt salade met cranberries en radijs

Hoe vaak lees jij de ingredienten labels op het eten dat je koopt? Altijd? Of af en toe in geval van twijfel? Bestudeer je elk potje met gepaste precisie om te kijken hoeveel E-nummers erin verwerkt zitten of ga je uit van het principe...

Digitale fotografie Food

Vroeger, heel heel lang geleden, droomde ik ervan om een beroemd schrijfster te worden… Zo eentje die spannende boeken schreef. Boeken over enge verhalen, want dat vond ik leuk… Ergens op zolder, verstopt in een doos, ligt ie nog.. Mijn allereerste boek; “Ineke en...

Villa Augustus

Villa Augustus – Dordrecht

Wij verbleven in Villa Augustus in augustus 2012. Je kunt het natuurlijk wel aan ons overlaten om een weekendje weg te boeken op het aller- aller heetste weekend in 18 jaar… Althans dat zeggen ze op het journaal, dus dan is het zo toch?...