Simone's Kitchen

Patisserie cursus

Jeetje, waar moet ik beginnen… We hebben echt leuke dingen gedaan de laatste tijd; druk geweest, fotoshoots gehad, lekker gekookt, maar…. wat we ook hebben gedaan (we zijn er zelfs nog mee bezig) is een cursus patisserie bij Douglas Delights in Amsterdam.

Ik ben altijd al van het bakken geweest (en koken natuurlijk), maar dat Tom er ook interesse in zou hebben verbaasde me wel een beetje. We hebben Carle leren kennen tijdens een van de kookcursussen in Kookstudio Amsterdam en waren erg onder de indruk van zijn kennis en zijn kalme manier van lesgeven. Dus… toen we hoorden dat hij ook workshop patisserie gaf, moesten we natuurlijk ons opgeven! De cursus bestaat uit vier lessen van elk 6 uur en elke les hebben we een ander onderwerp. We zijn begonnen met degen en beslag, tweede les was vullingen, derde les was koekjes en ijs en de vierde les (= morgen) gaat over chocola, marsepein en meer van dat soort lekkers.

De taart die je hierboven ziet hebben we vorige week afgemaakt; we hebben eerst de rand gemaakt van decoratiecake (combinatie van tulip beslag en Joconde) en daarna een mousse van tropische vruchten. Als jullie de exacte recepten willen hebben moet je even een kijkje nemen op mijn engelstalige blog In Simone’s Kitchen. Daar staat alles beschreven onder les 1, les 2 en les 3. Ben te lui om het nog een keer op te schrijven! 🙂

patisserie1

Een van de eerste dingen die we hebben gedaan is bladerdeeg maken, waarvan we dan weer heerlijke appeltasjes hebben gemaakt, gevuld met – uiteraard – zelfgemaakte appelcompote… We gingen vorige week naar huis met drie taarten, een doos met macarons (heeeeelee mooie!!) en twee roombroodjes… Dan is het toch wel erg fijn dat je mensen kent die graag als proefkonijn willen fungeren! Zeker als je bedenkt dat ik ook nog aan de lijn doe.. Hahaha… Goeie combi met een patisserie les. Een taart is naar Tom’s ouders gegaan, eentje naar mijn ouders en eentje is meegegaan voor Tom’s collega’s. De macarons hebben we lekker zelf gehouden, maar dat was dan het enige… Best knap vind je ook niet…?

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

 1. Ik had de taart al op je andere site gezien, hij ziet er schitterend uit, alsof hij zo van een goede banketbakker komt!
  Kun je het nu ook thuis maken?

 2. Ik had het ook al op de andere site gezien, ziet er echt ontzettend mooi uit.
  Bladerdeeg, ja dat wil ik ook nog eens proberen, maar ben btje lui.

  Je bent wel met genoeg richting huis gekeerd zeg, heerlijk.

 3. Hey Simone
  Wat grappig, ik heb ook een cursus bij hem gevolgd.
  Leuk is ie hè 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.