Ben je op zoek naar een leuke patisserie cursus in Amsterdam dan is Douglas Delights een absolute aanrader. Wij volgden de cursus alweer jaren geleden maar er worden door Carle nog steeds workshops gegeven.

20101004 MG 8743

Jeetje, waar moet ik beginnen… We hebben echt leuke dingen gedaan de laatste tijd; druk geweest, fotoshoots gehad, lekker gekookt, maar…. wat we ook hebben gedaan (we zijn er zelfs nog mee bezig) is een cursus patisserie bij Douglas Delights in Amsterdam.

Ik ben altijd al van het bakken geweest (en koken natuurlijk), maar dat Tom er ook interesse in zou hebben verbaasde me wel een beetje. We hebben Carle leren kennen tijdens een van de kookcursussen in Kookstudio Amsterdam en waren erg onder de indruk van zijn kennis en zijn kalme manier van lesgeven. Dus… toen we hoorden dat hij ook workshop patisserie gaf, moesten we natuurlijk ons opgeven! De cursus bestaat uit vier lessen van elk 6 uur en elke les hebben we een ander onderwerp. We zijn begonnen met degen en beslag, tweede les was vullingen, derde les was koekjes en ijs en de vierde les (= morgen) gaat over chocola, marsepein en meer van dat soort lekkers.

De taart die je hierboven ziet hebben we vorige week afgemaakt; we hebben eerst de rand gemaakt van decoratiecake (combinatie van tulip beslag en Joconde) en daarna een mousse van tropische vruchten.

patisserie1

Een van de eerste dingen die we hebben gedaan is bladerdeeg maken, waarvan we dan weer heerlijke appeltasjes hebben gemaakt, gevuld met – uiteraard – zelfgemaakte appelcompote… We gingen vorige week naar huis met drie taarten, een doos met macarons (heeeeelee mooie!!) en twee roombroodjes… Dan is het toch wel erg fijn dat je mensen kent die graag als proefkonijn willen fungeren! Zeker als je bedenkt dat ik ook nog aan de lijn doe.. Hahaha… Goeie combi met een patisserie les. Een taart is naar Tom’s ouders gegaan, eentje naar mijn ouders en eentje is meegegaan voor Tom’s collega’s. De macarons hebben we lekker zelf gehouden, maar dat was dan het enige… Best knap vind je ook niet…?

Delen is fijn!