Omeletrolletjes 1

Meenemen

Toen ik dit recept maakte, ergens vorig jaar, was het maken van een lunchbox nog heel gewoon. En dit gerechtje dus ideaal om mee te nemen naar je werk. Inmiddels is de situatie in Nederland natuurlijk drastisch anders. Er zullen weinig tot geen lunchboxen worden klaargemaakt. In ieder geval niet voor school en omdat de meeste mensen nu thuis werken zul je het naar je werk ook niet zo snel meer meenemen.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je dit niet evengoed kunt maken want lekker is het sowieso. Thuis is het natuurlijk heerlijk om aan te vullen met een grote groene salade. Deze omeletrolletjes met zalm vulde ik hier met gerookte zalm maar je kunt het naar wens natuurlijk ook vullen met andere dingen zoals bijvoorbeeld rosbief, gerookte kip of wat je maar lekker vindt.

Omeletrolletjes met gerookte zalm

Belangrijk bij dit recept is dat je de omeletrol niet te dik maakt want dan breekt het snel als je het oprolt. Dus hou hem zo dun mogelijk, laat even goed afkoelen en rol hem dan op met de vulling van je keuze! Heb je straks – als we hopelijk uit deze crisis komen – weer een lekker gerechtje om mee te nemen naar je werk.

Ook lekker om mee te nemen zijn deze broccoli ’toast’

Omeletrolletjes met gerookte zalm

Omeletrol met gerookte zalm

5 van 1 stem
GangLunch
Keukenpaleo

Dit is heerlijk om tussendoor te eten maar kan ook prima fungeren als een lunch als je het aanvult met wat extra groen.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten

6 rolletjes

Ingrediënten


  • Meng de eieren met peper en zout en klop goed door.
  • Verhit een koekenpan met een halve eetlepel kokosolie en giet hierin de helft van het eimengsel. Bak dit tot de bovenkant gaar is en laat op een bord glijden om af te koelen. Bak nu de tweede omelet en laat ook deze afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld besmeer je de omelet met de mayonaise en beleg deze met de gerookte zalm, veldsla en geraspte wortel en rol zo strak mogelijk op. Ga je het pas de dag erna eten wikkel dan in een stuk plastic folie en draai dat strak vast. Leg in de koeling tot gebruik.
  • Het is het makkelijkste mee te nemen als je de rol in stukken snijd en meeneemt in een lunchbox.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 164kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 10g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 172mg | Natrium: 308mg | Kalium: 169mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 2243IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 33mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.