Deze heerlijke omelet is vegetarisch en zit vol met lekkere groentes. Ideaal om je dag goed te beginnen!

#paleo #glutenvrij #lactosevrij #koolhydraatarm

Omelet met groente

Omelet met groente

Als ik er de tijd voor heb vind ik het maken van een lekkere omelet een ideaal begin van de dag. Het is snel en vult ontzettend goed. Met deze omelet weet je zeker dat je met gemak tot ver na de lunch voldoende voedingsstoffen hebt. Nu is niet iedereen fan van het snijden van al die groentes vroeg in de ochtend. Dat snap ik ook wel.

Maar je kunt dit prima voorbereiden. Als je de champignons en de paksoi vast snijdt de avond tevoren en de broccoli even heel kort blancheert dan ben je de volgende dag veel minder tijd kwijt. Je hebt dan al je groentes al klaar liggen om te worden verwerkt.

Lunch of ontbijt

Is dit echt een te heftig ontbijt voor je, dan is er niks mis mee om dit als lunch te serveren. Perfect voor in het weekend ook. Aangezien ik vaak intermittent fasting doe en dan slechts twee maaltijden per dag eet, is dit ook een goed gerecht om je eerste maaltijd mee te beginnen.

Wat is een omelet?

Een omelet is in principe niet meer dan wat geklutste eieren, op smaak gebracht met peper, zout of andere kruiden. De Fransen hebben de omelet geperfectioneerd door hem extra fluffy te maken. Voor het bakken klop je de omelet even goed op. Je kunt hier dus al peper en zout toevoegen. Ik vind het ook lekker om hier verse kruiden aan toe te voegen.

Wil je de omelet met groenten extra luchtig maken dan kun je er wat room (kokosroom, melk of amandelmelk) aan toevoegen. Klop dit erdoor heen voor je het in de pan doet.

Kun je een omelet bewaren?

Even afhankelijk wat je in de omelet met groenten stopt kun je de omelet prima meenemen voor je werk. Hou in dat geval wel de groenten apart. Op die manier blijft het zo vers mogelijk. Het kan zijn dat er wat meer vocht uit de groenten komt op het moment dat je het bewaard hebt. Even afgieten en dan opwarmen is dan het lekkerste. Wil je de omelet meenemen en koud opeten dan zou ik hem persoonlijk liever beleggen met andere dingen. Probeer daarvoor eens de omeletrolletjes. Die zijn handiger om mee te nemen.

Omelet met groente
Print recept Pin recept
No ratings yet

Omelet met groenten

Een goed begin van de dag is het halve werk!
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Dieetsoort Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 3 el kokosolie
  • 125 gr kastanje champignons in kwartjes gesneden
  • 100 gr paksoi gesneden
  • ½ broccoli in kleine roosjes gebroken
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 2 el coconut aminos
  • 6 eieren
  • peper en zout

Instructies

  • Blancheer de broccoli roosjes even kort. Giet af en laat uitlekken
  • Verhit een flinke koekenpan met een eetlepel kokosolie. Bak hierin de champignons, paksoi en broccoli tot beetgaar. Doe de coconut aminos erbij en laat heel even meebakken. Maak op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de pan en zet even apart.
  • Klop de eieren los met peper en zout en bak de omelet in de koekenpan gaar.
  • Serveer de groente met de omelet.
Gang: Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: omelet
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 455kcal, Koolhydraten: 19g, Eiwit: 23g, Vet: 34g, Verzadigd vet: 22g, Cholesterol: 491mg, Natrium: 586mg, Kalium: 1061mg, Vezels: 5g, Suiker: 5g, Vitamine A: 1879IU, Vitamine C: 150mg, Calcium: 195mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!