Simone's Kitchen

Kokosbloem tortillawrap – Whole30

Kokosbloem tortilla wrap | simoneskitchen.nl

Ik heb me deze keer voorgenomen om iets meer variatie in onze Whole30 maaltijd te krijgen. Je kunt natuurlijk gerust elke dag een heerlijke salade eten voor de lunch maar soms wil je ook wel eens iets anders. En laten we wel wezen; het is dan wel niet echt een winter op het moment, maar het is ook nog lang geen zomer, dus iets stevigers als een salade is dan best welkom. Dus moest het wat anders worden…

En ik vind het leuk om een ‘normaal’ recept om te bouwen naar een whole30 recept. Niet altijd mogelijk maar soms makkelijker als je denkt. Deze tortillawrap komt echter niet uit een normaal boek maar is ook weer uit het ebook ‘Levende lunches’ van Marjolein Dubbers. Het heet dan wel tortillawrap maar de smaak en de structuur van de wrap is totaal anders als de standaard maistortilla waar iedereen aan gewend is.

Kokosbloem tortilla wrap | simoneskitchen.nl width=

Laat dat je echter niet weerhouden want het is zeker net zo lekker. De structuur ligt een beetje tussen een pannenkoek en een omelet in als je het mij vraagt. Niet zo vreemd als je weet dat de basis eiwit is. Ik ga zeker nog andere versies van een wrap proberen maar voor nu hebben we enorm van deze creatie genoten. Je kunt hem beleggen met wat je lekker vind natuurlijk. Wij hebben hier sla, avocado, wortel, tomaat, pijnboompitjes en hennepzaad opgedaan. Smullen maar!

Voor een dag tot dag verslag van onze Whole30 kun je hier kijken.

Kokosbloem tortilla wrap
Kokosbloem tortilla wrap | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Kokosbloem tortilla wrap

Porties: 1 persoon

Ingrediënten

Tortilla

  • 2 eiwit
  • 1 el kokosbloem
  • 3 el lauw water
  • mespuntje bicarbonate soda
  • zeezout peper naar smaak

Vulling

  • sla naar keuze
  • 1/2 avocado
  • 50 gr tomaatjes
  • 25 gr wortelreepjes
  • 50 gr gerookte kip
  • 1 el pijnboompitjes
  • 1/2 el hennepzaad

Instructies

  • Voor de tortilla doe je de twee eiwitten in een kom en voeg hier de kokosbloem aan toe, het zout en het lauwe water. Mix dit goed door tot alle klontjes zijn verdwenen. Het moet een dun vloeibaar mengsel zijn.
  • De hoeveelheden in dit recept maken 1 tortilla dus wil je er meer dan is het eenvoudig te vermenigvuldigen.
  • Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en giet hier je mengsel in.
  • Bak aan een kant tot de bovenkant droog is, draai om en bak de andere kant ook nog even. Let wel op want dit scheurt wel eerder als een normale tortilla.
  • Als je beide kanten hebt bruin gebakken doe je het over op een bord en beleg met de vulling. Klap dubbel of rol op en eten maar.

Voedingswaarde

Calorieën: 307kcal, Koolhydraten: 17g, Eiwit: 21g, Vet: 18g, Verzadigd vet: 3g, Cholesterol: 32mg, Natrium: 199mg, Kalium: 969mg, Vezels: 10g, Suiker: 4g, Vitamine A: 4740IU, Vitamine C: 18mg, Calcium: 12mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

11 comments

  1. Avatar

    Dat ziet er heerlijk uit, ik zou zweren dat ik dit gister ook al gezien heb 😉

  2. Avatar

    Hoi Simone, Leuke blog! Sinds ik je boek over digitale fotografie gekregen heb, heb ik me ook meteen op je heerlijke recepten geabonneerd. Heerlijk.
    Vraagje, waarom gebruik je in dit recept alleen eiwit en niet het hele ei? Daar zou de wrap toch sterker van worden? groet, Jobien

  3. Avatar

    Nee, gister op de speciale editie van Simones Kitchen 🙂

  4. Avatar

    Kijk; op deze manier spreekt die Whole30 mij best aan 😀 Wat een fijn recept, een wrap is toch ideaal? Als lunch en als diner, te vullen met allerlei lekkers….

    En weer prachtige foto’s! Zo blij dat ik dat ook ga leren bij jou!

  5. Avatar

    Lijkt me lekker deze wrap met gezonde inhoud!

  6. Avatar

    Kokosbloem tortillas?! What a novel idea. I love kokos anything… Love this recipe Simone. Will try it soon for sure!

  7. Pingback: Socca: glutenvrije kikkererwten pannenkoek | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!