Kokosbloem tortillawrap – Whole30
Ik heb me deze keer voorgenomen om iets meer variatie in onze Whole30 maaltijd te krijgen. Je kunt natuurlijk gerust elke dag een heerlijke salade eten voor de lunch maar soms wil je ook wel eens iets anders. En laten we wel wezen; het is dan wel niet echt een winter op het moment, maar het is ook nog lang geen zomer, dus iets stevigers als een salade is dan best welkom. Dus moest het wat anders worden…
En ik vind het leuk om een ‘normaal’ recept om te bouwen naar een whole30 recept. Niet altijd mogelijk maar soms makkelijker als je denkt. Deze tortillawrap komt echter niet uit een normaal boek maar is ook weer uit het ebook ‘Levende lunches’ van Marjolein Dubbers. Het heet dan wel tortillawrap maar de smaak en de structuur van de wrap is totaal anders als de standaard maistortilla waar iedereen aan gewend is.
Laat dat je echter niet weerhouden want het is zeker net zo lekker. De structuur ligt een beetje tussen een pannenkoek en een omelet in als je het mij vraagt. Niet zo vreemd als je weet dat de basis eiwit is. Ik ga zeker nog andere versies van een wrap proberen maar voor nu hebben we enorm van deze creatie genoten. Je kunt hem beleggen met wat je lekker vind natuurlijk. Wij hebben hier sla, avocado, wortel, tomaat, pijnboompitjes en hennepzaad opgedaan. Smullen maar!
Voor een dag tot dag verslag van onze Whole30 kun je hier kijken.
Kokosbloem tortilla wrap
Ingrediënten
Tortilla
- 2 eiwit
- 1 el kokosbloem
- 3 el lauw water
- mespuntje bicarbonate soda
- zeezout peper naar smaak
Vulling
- sla naar keuze
- 1/2 avocado
- 50 gr tomaatjes
- 25 gr wortelreepjes
- 50 gr gerookte kip
- 1 el pijnboompitjes
- 1/2 el hennepzaad
Instructies
- Voor de tortilla doe je de twee eiwitten in een kom en voeg hier de kokosbloem aan toe, het zout en het lauwe water. Mix dit goed door tot alle klontjes zijn verdwenen. Het moet een dun vloeibaar mengsel zijn.
- De hoeveelheden in dit recept maken 1 tortilla dus wil je er meer dan is het eenvoudig te vermenigvuldigen.
- Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en giet hier je mengsel in.
- Bak aan een kant tot de bovenkant droog is, draai om en bak de andere kant ook nog even. Let wel op want dit scheurt wel eerder als een normale tortilla.
- Als je beide kanten hebt bruin gebakken doe je het over op een bord en beleg met de vulling. Klap dubbel of rol op en eten maar.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Socca: glutenvrije kikkererwten pannenkoek | Simone's Kitchen
Kokosbloem tortillas?! What a novel idea. I love kokos anything… Love this recipe Simone. Will try it soon for sure!
Lijkt me lekker deze wrap met gezonde inhoud!
Kijk; op deze manier spreekt die Whole30 mij best aan 😀 Wat een fijn recept, een wrap is toch ideaal? Als lunch en als diner, te vullen met allerlei lekkers….
En weer prachtige foto’s! Zo blij dat ik dat ook ga leren bij jou!
Gewoon elke dag maken zo’n wrapje… Lekkerrrr… 🙂
Nee, gister op de speciale editie van Simones Kitchen 🙂
O gut ja dat is waar ook!
Hoi Simone, Leuke blog! Sinds ik je boek over digitale fotografie gekregen heb, heb ik me ook meteen op je heerlijke recepten geabonneerd. Heerlijk.
Vraagje, waarom gebruik je in dit recept alleen eiwit en niet het hele ei? Daar zou de wrap toch sterker van worden? groet, Jobien
He Jobien! Dank je wel! Ja dat weet ik ook niet eigenlijk.. Ik heb het recept gevolgd volgens de regels.. 😉 Maar het wordt er misschien luchtiger van? Ik ga het volgende keer proberen met eidooier erbij…!
Dat ziet er heerlijk uit, ik zou zweren dat ik dit gister ook al gezien heb 😉
Hahaha… Op facebook? Instagram of eh… op Scribbles and Notes? 😉