Kers-banaan smoothie van Greenkitchenstories

Smoothie met kersen en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Smoothietime!

Nou ja eigenlijk is het natuurlijk helemaal geen smoothie time, want smoothies neem je toch vaak in de zomer, maar desalnietemin had ik er van de week zin in. Ik was aan het werk in de studio. Voor de verandering eens in mijn eentje, want meestal lopen er nog allerlei andere mensen rond te dwarrelen en ik vind het echt heerlijk om af en toe lekker alleen een beetje te werken.

Smoothie met kersen en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Ik had nog niet ontbeten toen ik aankwam (het was zaterdag en ik was wat laat op gang gekomen) dus besloot ik om een smoothie te maken die ik net daarvoor in het nieuwe boek van The Green Kitchen Stories had zien staan. Hun nieuwe boek The Green Kitchen at home staat boordevol lekkere vegetarische gerechten voor elke dag. Voorafgegaan door de nodige basis recepten en natuurlijk met de prachtige fotografie van David. Ik ben er fan van en dat is voor mij al reden genoeg om het boek aan te schaffen. Dat zou de recepten echter geen recht doen want ik heb al veel vaker hier recepten gedeeld (mijn favoriet is de walnootpate, maar de bramen met knapperige havervlokken is ook te lekker!)

Smoothie met bramen en kersen | simoneskitchen.nl

Om mijn smoothies te maken gebruik ik altijd mijn KitchenAid blender. In de studio heb ik deze knalrode die nogal veel te verduren heeft door intensief gebruik. Thuis een mooie witte. Sowieso heeft de apparatuur in de studio het over het algemeen best zwaar te verduren. Tijdens kookboekshoots draaien ze overuren. Met als gevolg dat er soms wel eens wat sneuvelt. Zo brandde mijn KitchenAid standmixer door tijdens de pastabijbel! Oops. Het was al een oudje maar gelukkig werd dat soepel opgelost door KitchenAid zelf en staat er inmiddels een gloednieuwe op het aanrecht.

Smoothie met banaan, blauwe bessen en kersen | simoneskitchen.nl

Smoothie met kersen

De kersentijd is natuurlijk alweer over (gek idee toch dat het alweer herfst is?) maar je kunt hier prima bevroren kersen gebruiken. Ik laat ze altijd een beetje ontdooien maar niet helemaal. Dan is je smoothie ook meteen koud als ie gedraaid is. Wel zo lekker.

Smoothie met kersen, blauwe bessen en banaan

Ingredients:

  • half doosje bevroren kersen
  • 150 gr blauwe bessen
  • 1 banaan
  • 500 ml Griekse yoghurt (of kokosyoghurt)
  • 50 gr geraspte kokos

Directions:

  1. Laat de kersen iets ontdooien voor je alles (behalve de kokos) in de blender doet.
  2. Draai tot het een glad mengsel is en bestrooi met kokos voor het serveren

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met fonQ.nl

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *