De meeste reisbloggers die ik volg zijn jong. Ik denk gemiddeld ergens tussen de twintig en dertig, enkele uitzondering daar gelaten.

Ik ben oud. In verhouding dan en soms kan ik daar mateloos van balen. Niet omdat ouder worden nou zo heel verschrikkelijk is (het heeft ook voordelene, al weet ik die nu even zo snel niet op te noemen) maar de realiteit is dat je op gegeven moment toch moet beseffen dat je nog “maar” een jaar of twintig over hebt om de wereld te ontdekken. Als je mazzel hebt want gezondheid is een onzeker iets.

geboren in de verkeerde tijd

Ik ben 52. En nee ik voel me absoluut geen ‘vijftiger’ of zoals Tom af en toe heel grappig zegt.. 50+ ( dat klinkt toch vreselijk of niet) en ik schijn er ook niet uit te zien als dat cijfer. Tuurlijk…je bent zo jong als je je voelt en meer van die ‘dooddoeners’ maar toch… Je voelt heus wel dat je ouder bent/wordt.

Laatst waren we in Duitsland, samen met Laura en Robert van Whatabouther en zij hadden het over hun ouders, die amper wisten hoe een iPad werkt of zoiets was het… Bij navraag bleken de ouders in kwestie net zo oud als ik… Oops.. Ik ben blijkbaar ‘hip voor mijn leeftijd’. En tot op zekere hoogte klopt het denk ik wel een beetje. Veel van mijn vriendinnen in dezelfde leeftijdscategorie hebben de ballen verstand van computers, social media (belachelijk! Waarom zet je “alles” op het internet?? zijn veel gehoorde opmerkingen) en bloggen is al helemaal een vaag gebied.

En af en toe voel ik de druk van tijd. Ik wil nog zóveel doen, zoveel zien maar ik ben al zó oud… 🙂

Alleen op reis in Dubai
Recent in Dubai

Toen ik begin twintig was (ja dat is dus dertig jaar geleden) had je nog geen internet, geen bloggen, laat staan ‘social media’ en reizen was natuurlijk wel mogelijk maar niet zo makkelijk als nu. Jonge mensen gingen naar de kibboets in Israël of druivenplukken in Frankrijk en een enkeling ging het avontuur tegemoet en ging op wereldreis. Maar mijn ouders waren conservatief en alle wilde plannen die ik toen had werden van tafel geveegd. Au pair worden leek me ook nog wel een goed idee, maar eerlijk is eerlijk, ik was nogal wispelturig vroeger (ok, ok, nog steeds wel eigenlijk… Haha) en kinderen vond ik ook niet zo erg leuk dus dat leek geen goede match.

Dus ging ik werken en vervolgens duurde het een jaar of tien voor ik mijn eerste verre reis maakte. Simpelweg omdat reizen duurder was en ik geen geld had.

Acht jaar geleden ben ik begonnen met bloggen en mijn leven is sinds die tijd drastisch veranderd. Ik denk serieus dat alles anders zou zijn was ik daar niet mee gestart. Ten eerste was ik geen food fotograaf geweest. Tom staat met producten uit Simone’s Kitchen op de markt. Dat had ook niet zo geweest als er geen Simone’s Kitchen was geweest lijkt me. Haha.

De plannen in mijn hoofd gaan altijd maar door. Ik vind alles leuk, wil 1001 dingen doen, beleven en meemaken, maar dan soms, zoals nu, realiseer ik me ineens dat tijd begint te dringen.

Over 20 jaar ben ik 72 (hellup!) en ik denk dan maar zo dat je dan toch wel serieus rekening moet houden met het feit dat je misschien niet meer zo leuk op reis kunt of bloggen als bejaarde?

Niemand kan in de toekomst kijken en wie weet ben ik op 72 nog steeds dezelfde idioot. Haha… En toch… Dan denk ik af en toe dat ik echt 30 jaar te vroeg ben geboren….. En ja dan baal ik… Heel even maar hoor en dan ga ik gewoon weer verder waar ik mee bezig ben, want klagen heeft geen zin.

Zo dan is het nu tijd om op pad te gaan voor mijn blogger bootcamp…:) Want ik doe gewoon net alsof ik nog jong en hip ben….:)

Delen is fijn!