Dudette Tuesday: Als de kat van huis is….
Als de dude van huis is, moet de dudette het over nemen toch?
As we speak zit Tom met zijn poffertje waarschijnlijk ergens in het uiterste puntje van Noorwegen op een boot en vangt hij mega kabeljauw, heilbot en meer van dat soort vissen aan de vleet. Althans dat hoop ik dan anders is hij natuurlijk weer niet te genieten als hij thuiskomt. (onderstaande foto kreeg ik toegestuurd via whatsapp.. Ziet er toch niet heel erg verkeerd uit vind je ook niet?)
Dudefood dinsdag is natuurlijk geen dudefood dinsdag als er geen dude aanwezig is en ik twijfelde nog even of ik misschien niet die enorme steak die ik nog in de vriezer heb liggen zou maken. Puur om Tom te stangen want hij heeft zijn oog al een tijdje op die steak. Maar ach dat vond ik dan ook weer een beetje sneu dus de steak maar in de vriezer gelaten en in plaats daarvan deel ik iets wat voor mij best in de richting komt van dudefood, namelijk een heuse stoofschotel.
Ik hoor je denken: een stoofschotel?? Het is toch nog zomer? Jaaa, dat klopt natuurlijk maar deze zet je op en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Pompoen kun je het hele jaar vinden tegenwoordig en – ter vergoeding – we maakten deze in die ene week dat het alleen maar stortregende, dus vandaar die stoofschotel. Whole30 proof, dat dan weer wel en dat kun je niet echt van al het dudefood zeggen.
Best een stoer gerecht vinden jullie ook niet? En laten we eerlijk zijn: die herfst die ligt verdacht dicht op de loer. Want nog maar heel even en de officiele herfst is weer begonnen. Nu hou ik best van de herfst hoor, lekker gezellig en knus, maar ik heb dit jaar moeite om de zomer los te laten… Ik zou willen dat ie nog even kon duren. Nederland kennende zou het overigens zo maar kunnen dat we over een week een hittegolf krijgen dus ik sluit niks uit. Voor nu moeten jullie het in ieder geval even doen met deze surrogaat dudefood en de dude is volgende week weer terug dus niet getreurd!
Runderstoofschotel met pompoen en wortel
Ingrediënten
- 1 kg runderriblappen
- 400 gram pompoenblokjes
- 150 gram wortel
- 2 blikjes gepelde tomaat
- 750 ml water
- 2 kaneelstokjes
- 2 takjes rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 4 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- peper
- zout
Instructies
- Snij de runderriblappen in stukken en braad (eventueel in gedeeltes) aan in een braadpan.
- Doe de twee blikjes tomaat, de laurierblaadjes, rozemarijn en kaneelstokjes erbij en het water.
- Snij de wortel in grove stukken en de bleekselderij in stukken en doe in de pan erbij. Snij de knoflook teentjes klein en doe er ook bij.
- Laat het geheel twee uur pruttelen op laag vuur. Doe de pompoenblokjes erbij en laat nog een 45 minuten tot een uur koken.
- Breng op smaak met zout en peper
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Vandaag deze stoofschotel gemaakt..
Uit voorzorg het gerecht op 2 personen gemaakt aangezien mijn man en kids bijna nooit iets lusten wat ik ‘nieuw’ maak…
Maar… Het wonder is geschied!! De pan was helemaal leeg!
Wat een heerlijke maaltijd!! Volgende keer (zeer binnenkort dus) hou ik het recept van 4 personen aan! 🙂
O haha… dat is goed om te horen Bianca! Enne… ook makkelijk in te vriezen voor een volgende keer dus je kunt er makkelijk meer van maken!
Eet je alleen de stoofschotel of serveer je er nog iets bij zoals stokbrood, rijst, aardappelpuree?
Hè Nicole, ik eet meestal alleen de stoofschotel. Door de pompoen vind ik het vulling genoeg. Maar je kunt er natuurlijk naar keuze aardappelpuree of wat dan ook bij doen.
Ik twijfelde inderdaad al of de pompoen geen aardappel vervanger is.
Je hebt het over 2 blikjes gepelde tomaten, dat zijn neem ik aan de 400 grams blikjes?
Ja klopt!
Een heerlijk recept voor over een maandje, met die 30 graden vandaag moet ik er nog even niet aan denken haha. Leuke blog heb je!
Dankjewel Emilia! En ja beter geschikt voor de koude maanden inderdaad (of volgende week… haha) want met deze temperaturen heb je geen behoefte aan een stoofschotel!