Naanbrood pizza | simoneskitchen.nl

Mededudes, ik heb slecht nieuws!
Het zijn dramatische tijden; ook in de DudeFood keuken. Alsof de aanhoudende economische recessie al niet voldoende reden was om de broekriem aan te trekken is het bewind in dit huis ook nog eens van de magere tak!
Natuurlijk hadden jullie het al kunnen raden, want het is januari en dan krijgt met name de Misses in het huis het ineens op haar heupen. Of, ging het nu over haar heupen? Anyway…
Hier zijn de drie begrippen die in dit huis vaak in één adem genoemd worden: januari, goede voornemens en lijnen. Althans , als je de Misses aan het woord laat.
Mijn antwoord hierop bestaat meestal uit de volgende drie begrippen: januari?, zal wel en echt niet.

Naanbrood pizza | simoneskitchen.nl
Maar gezien het wat regenachtig en guur weer is en ik dus niet graag in de tuin slaap, heb ik maar mijn mond gehouden over het lijnregime.
En omdat ik na jaren ervaring wist wat er ging komen had ik in december alvast de nodige snacks gekocht voor wanneer de andere dudes langskomen.
Je kunt dan per slot van rekening geen stukje komkommer of blaadje sla voorzetten; daarmee sla je in één klap jaren van opbouwen en werken aan dudewaardig imago direct aan gruzelementen.
En om de Misses dan niet van haar stuk te brengen, leg je deze snacks op andere plekken dan die waar de Misses geregeld kijkt.
Dit is niet zozeer verstoppen van snacks, maar meer uit solidariteit meedenken en voorkomen dat zij in al haar lijnijver geconfronteerd wordt met lekkernijen.
Maar nu het slechte nieuws: gisteren is de Misses dus in een onbewaakt moment op mijn privé voorraad pizza’s gestuit en heeft deze linea recta naar de prullenbak verbannen.

Paniek in de DudeFood keuken, want vandaag komen de andere dudes en nu heb ik geen dudewaardig eten om die gasten rustig te houden.
Na wat scheumen in de kasten en koeling en met wat creativiteit, had ik gelukkig voldoende ingrediënten om in ieder geval mijn dude imago ongeschonden te laten.
Hier een recept voor pizza van naanbrood. Lekker, makkelijk en snel om te serveren aan je vrienden.
En wanneer je ook nog iets roept in de trant van: “Ik kon in deze pizza’s mijn inspiratie kwijt voor een fusionrecept van de Italiaanse en Indiase keuken.”, dan klinkt het nog intellectueel ook.

Naanbrood pizza | simoneskitchen.nl

Snelle pizza van naanbrood

Nog geen review

Lekker snel gerecht van bekende smaken met een twist
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 pak naanbrood
  • 1 ui
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 250 gr rundergehakt
  • 150 gr gemengde paddestoelen
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder La Chinata
  • 2 el ricotta
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • peper
  • zout
  • 100 gr geraspte kaas of 1 zakje

  • oven voorverwarmen op 180 graden. Gehakt met het gerookte paprikapoeder en de helft van de chilipoeder in koekenpan rullen en bruin bakken. Ui, paprika en paddestoelen in fijne plakjes snijden en even kort laten fruiten in de koekenpan
  • tomatenblokjes, ricotta en tweede helft van chilipoeder door elkaar mengen en hier een pizzasaus van maken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Naanbroden dik besmeren met de saus en hierna de gehakt en gefruite groente erop leggen
  • De naanpizza's rijkelijk bestrooien met geraspte kaas en voor 10-15 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is en de naanbodem lekker krokant.
  • Naanpizza's in hapklare stukken snijden en smullen maar.
  •  

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.