Risotto met gerookte makreel

Bloemkoolrisotto met gerookte makreel

Een heerlijke groenteschotel met gerookte makreel erop en erin. Heerlijk voor een snelle maaltijd want het staat binnen no time op tafel.

Volgens mij heb ik het al eerder verteld maar ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met makreel. Ik vind het één van de lekkerste visjes die er zijn. Maar die graten…. Ik kan een hap vis in mijn mond stoppen en er dan heerlijk van genieten, tot ik de graten tegenkom. Die horen natuurlijk ook niet in mijn mond thuis. Dat weet ik…

Maar zeker met makreel gebeurd het snel. Zelfs als je kant- en klare gerookte makreelfilets koopt kun je er van op aan dat er nog graten inzitten. Want makreel heeft er veel. En dat is ook meteen mijn ‘haat’ gedeelte van de verhouding met makreel.

Met als resultaat dat ik het dus echt minutieus zit uit te pluizen voor ik het in mijn bord leg. Tja… en zelfs dan nog… Maar goed, dat mag geen reden zijn om dit lekkere vette visje niet te eten.

Maken van de bloemkoolrisotto

De bloemkoolrisotto met makreel is echt supersnel klaar. Dat is het voordeel van bloemkool’rijst’ boven gewone rijst. Overigens kun je dit gerecht ook heel goed maken met gewone rijst, als je dat lekkerder vindt. In dat geval kun je er een echte risotto van maken. Je hebt dan minder rijst nodig. Hou ongeveer 150 gr risottorijst aan voor de risotto en je hebt als extra ook bouillon nodig om de risotto te koken.

Maar verder is het min of meer dezelfde bereidingswijze. Met minder groente. Dat dan weer wel.

Of maak een “echte” risotto met deze makkelijke risotto met paddenstoelen.

Risotto met gerookte makreel

Bloemkoolrisotto met gerookte makreel

4.23 van 9 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Een lekkere combi van bloemkoolrijst met gerookte makreel.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 100 gr spinazie
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden

  • Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de ui en de knoflook gaar. Voeg de spinazie toe en bak tot dit slinkt. Voeg de bloemkool toe en bak dit even mee tot het naar wens gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breek de makreelfilet in stukken en serveer dit met de bloemkoolrisotto en de uienringetjes.

Notities

Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de ui en de knoflook gaar. Voeg de spinazie toe en bak tot dit slinkt. Voeg de bloemkool toe en bak dit even mee tot het naar wens gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Breek de makreelfilet in stukken en serveer dit met de bloemkoolrisotto en de uienringetjes.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 799kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 96g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 212mg | Natrium: 490mg | Kalium: 2807mg | Vezels: 6g | Suiker: 7g | Vitamine A: 5029IU | Vitamine C: 125mg | Calcium: 217mg | Ijzer: 8mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.