Simone's Kitchen

Bloemkoolrisotto met makreel – lekker en makkelijk

Bloemkoolrisotto met makreel

Meer vis

Misschien kun je je nog herinneren dat ik ergens aan het begin van het jaar heb geroepen dat ik dit jaar meer vis wilde eten. Nou daar is bijster weinig van terecht gekomen vrees ik. Het zit gewoon niet zo in mijn systeem om vis toe te voegen aan mijn menu. Stom, want vooral vette vis is heel gezond. En ja er zijn ook veel vissoorten die vervuild zijn. Er bestaan handige lijstjes waarmee je kunt zien welke vissen wel veilig zijn. Handig om te weten.

Reizen

Er zijn trouwens nog wel meer dingen die ik me had voorgenomen dit jaar waar nu echt helemaal niks van terecht komt. Reizen is daar een van. Nou ja, het is even niet anders en ik ben niet de enige (haha) die in dit schuitje zit. Gelukkig kunnen we nog wel goed voor ons weerstandsvermogen zorgen en een van de beste manieren om dat te doen is door meer groente te eten.

Bloemkoolrisotto met makreel

Deze bloemkoolrisotto past heel goed bij het zoutige van de makreel. Ik vind het een heerlijk gerecht en het zit bomvol met groentes. Asperges zijn nu te krijgen dus maak daar gebruik van! Zie je dit recept nu pas tegen de tijd dat asperges alweer uit het seizoen zijn, dan kun je ze ook vervangen door groene asperges waar nodig.

Weekmenu

De bloemkoolrisotto met makreel is onderdeel van het weekmenu van Veggipedia waar ik aan mee doe samen met nog drie andere bloggers. We zitten alweer in de laatste week van de weekmenu’s, maar gelukkig kun je de recepten altijd nog terugvinden als je iets nog een keer wilt maken.

De afgelopen vier weken hebben we je geïnspireerd om meer groente en fruit te eten en meer te variëren met kleur op je bord. Hoe is het jou vergaan?

Het nieuwe weekmenu voor deze week vind je hier!

O en een van mijn favorieten van de afgelopen weken is de pesto kip. Zo lekker! Dus mocht je hem nog gemist hebben. Check de link.

Bloemkoolrisotto met makreel
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bloemkoolrisotto met makreel

Bereidingstijd: 19 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 volkoren boterhammen
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 2 gerookte makreelfilets 200 gr
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr witte asperges
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • Peper

Instructies

  • Verhit een grote pan met water. Schil de asperges en verwijder de houtige onderkantjes. Snij de asperges in kleinere stukken. Breng de asperges met water aan de kook. Zet het vuur uit en doe een deksel op de pan. Dit laat je 10 minuten staan. Giet af en Laat uitlekken.
  • Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de ui en de knoflook gaar. Voeg de spinazie toe en bak tot dit slinkt. Voeg de bloemkool toe en bak dit even mee tot het naar wens gaar is. Breng op smaak met peper. Voeg de asperges toe.
  • Breek de makreelfilet in stukken en serveer dit met de bloemkoolrisotto en de uienringetjes.

Notities

Voedingswaarde (per persoon)
Energie (kcal): 610
Vet: 32 gram
Verzadigd vet: 7 gram
Eiwit: 35 gram
Koolhydraten: 40 gram
Vezels: 12 gram
Zout: 2.9 gram
Suikers: 8 gram
Aantal gram groente per persoon: 330
Aantal gram fruit per persoon: 0
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: bloemkool, makreel

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Veggipedia

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.