Bloemkoolbowl met romige avocadodressing

Bowl vol met groente

De laatste tijd is het eten van lekker veel groente er een beetje bij ingeschoten. Te druk en meer van dat soort slappe excuses. Tijd dus om dat weer eens goed op te pakken. Mijn darmen zullen er blij mee zijn.

Deze heerlijke bloemkoolbowl is een goed begin! Het zit bommetje vol met lekkere groente en de romige avocadodressing maakt het echt af.

Bloemkoolbowl

Deze makkelijke bloemkoolbowl staat binnen een paar minuten op tafel. Hou je niet van champignons dan kun je het natuurlijk vervangen door wat anders. Hetzelfde geldt voor de tomaatjes. Die kun je makkelijk vervangen door wat anders, als je geen nachtschade wilt eten.

Probeer ook eens deze lekkere tortillabowl!

Tomaatjes uit de tuin

Heb je zelf tomaatjes in de tuin staan dan zijn ze natuurlijk ideaal om in deze bloemkoolbowl te verwerken. De tomaatjes die hier langzaam zijn gerijpt hebben zoveel meer smaak dan de – soms slappe – varianten die je tegenkomt in de supermarkt.

Ik heb net tomaatjes geplant in mijn achtertuintje. Ben benieuwd of ze aanslaan. Ik was natuurlijk te laat met zaaien dus vandaar maar kant- en klare exemplaren gekocht in het tuincentrum.

Bloemkool bowl met romige avocadodressing

Bloemkoolbowl met romige avocadodressing

5 van 1 stem
GangLunch
Keukenpaleo

Eet je liever geen nachtschade dan kun je de tomaatjes makkelijk weglaten en vervangen door wat extra champignons of een andere groente naar keus.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 5 gr peterselie gehakt
  • 1 el kokosolie om in te bakken
  • peper en zout

Topping

  • 150 gr champignons in kwartjes gesneden of plakjes
  • 150 gr kerstomaatjes

Avocadodressing

  • 1 rijpe avocado
  • 2 el mayonaise
  • sap van ½-1 limoen check de smaak voor je alles erbij doet
  • peper en zout

  • Verhit een ruime koekenpan met wat kokosolie en bak eerst de plakjes ontbijtspek uit. Laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest bereid. Doe de knoflook in de pan en bak even kort. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze even tot gaar.
  • Breek de twee eieren in de rijst en roer er door heen. Snij het ontbijtspek in kleine stukjes en doe dit door de rijst, samen met de peterselie.
  • Bak de champignons en zet apart.
  • Maak de dressing door de avocado in het bakje van de staafmixer te doen en voeg hier de mayonaise en het limoensap aan toe. Draai tot glad en proef of je nog meer limoensap nodig hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de bloemkoolrijst in een ruime kom en top met de champignons en de tomaatjes.
  • Serveer de bloemkool met de avocadodressing

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 648kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 20g | Vet: 55g | Verzadigd vet: 18g | Cholesterol: 199mg | Natrium: 522mg | Kalium: 1635mg | Vezels: 12g | Suiker: 8g | Vitamine A: 962IU | Vitamine C: 129mg | Calcium: 89mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.