Simone's Kitchen

Behind the scenes bij Simone’s Kitchen Juni 2016

Tijd om eens terug te kijken op een drukke juni maand. Ik doe wel eens random iets met achter de schermen dingetjes maar eigenlijk nooit echt structureel en ik vind dat zelf altijd hele leuke dingen om bij anderen te lezen dus ik denk ik gooi er gewoon een maandelijkse recap in. Een kijkje in de keuken van Simone’s Kitchen zogezegd dus.

Juni was een drukke maand! Niet alleen met veel fotoshoots maar ook omdat de studio nog in de ‘afbouwfase’ zat dus een hoop geregel met keukenmannen, electriciens enzovoort. Lastig om afspraken te maken met klusjesmannen. Daar ben ik nu wel achter…. Pffttt.

De maand begon met een covershoot voor het nieuwe boek van Levine, dat dit najaar uitkomt bij Forte Uitgevers. Het wordt weer een mooi boek dus op je lijstje zetten!

On the set bij Levine

On the set bij Levine

Ik was uberhaupt erg veel in de studio te vinden deze maand. Was het niet voor een opdracht, dan was het wel om een timmerman, electricien of loodgieter naar binnen te laten. Het heeft nog wat voeten in de aarde zo’n studio in elkaar knutselen, maar man… het is mooi geworden!

20160610-IMG_3355 20160617-IMG_3448(1) 20160618-IMG_3463

Er komt nog een rek aan de muur voor pannen en potten en misschien nog een plank maar dat zien we nog wel. Ik ben er nu al blij mee. Nog een paar kleine dingetjes moeten gebeuren (ombouw voor de oven bijvoorbeeld)

In gebruik!

In gebruik!

De allereerste keer dat de studio-keuken officieel in gebruik was, was voor opnames van Net5 met Miljuschka. Wordt trouwens volgende week uitgezonden als het goed is. Het is een programma met Yara Michels (van het blog Chapter Friday) En he, kun je de keuken “live” bewonderen!

20160620-IMG_3506

De 18e was typisch zo’n dag dat het in de ene helft van Nederland absoluut noodweer was en de andere helft had zon. Almere lag zo ongeveer op het midden maar het bleef op magische wijze droog want we hadden een shoot op het strand van Almere. Man, we waaiden bijna weg maar na veel gezoek (best ploeteren in het strand overigens) toch een windluw plekje gevonden voor de picknickset. En het zag er nog goed uit op de foto’s ook. Nee die wolken heb ik maar niet teveel in beeld genomen… 🙂

20160618-IMG_3460

Door het ongeluk en de drukte is onze tuin veranderd in de ultieme jungle voor katten. Humphrey en Buffy hebben goede tijden en wanen zich volgens mij letterlijk in de jungle. Je ziet ze ook niet meer terug. Gelukkig eindelijk een tuinman gevonden en over anderhalve week hebben we weer een gefatsoeneerde tuin. Kunnen we een keer barbecuen als het nog ooit zomer wordt!

Welcome to the jungle!

Welcome to the jungle!

20160614-IMG_3428

Ik had een gave shoot met Caroline waarin we ingrediënten op de foto zetten zoals onder andere deze alien-achtige tentakel van een inktvis. Best een raar ding als je er goed naar kijkt… 🙂 En ik moet de foto’s nog allemaal ‘doen’… Work in progress. Sorry Caroline! Komen eraan!

Opporto - Rotterdam

Opporto – Rotterdam

Ik ging maar liefst twee keer uit eten met Alex deze maand. Een keer bij Van de straat in Utrecht. Erg leuk restaurantje. En de tweede keer bij Opporto, visrestaurant in Rotterdam. Van die laatste hoor je binnenkort meer!

O en niet gegeten maar wel een fijne shoot gehad bij restaurant Kloosterhoeve in Harmelen. Kunt u me de weg naar Harmelen vertellen meneer.. Tjee, heb ik nu meteen verklapt hoe oud ik ben! hahaha…. (voor wie het niet weet: Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen was een tv serie uit de zeventiger (?) jaren met Rob de Nijs in de hoofdrol. Ja echt…)

Fijne gerechtjes op de foto in de Kloosterhoeve

Fijne gerechtjes op de foto in de Kloosterhoeve

Ondertussen gingen de correctierondes voor mijn boek ook gewoon door en kan ik nu eindelijk zeggen dat het nu bij de vormgever ligt. Pfftt… Bevalling! Maar man, het wordt wel gaaf. En van de week kwam de nieuwe catalogus uit van Nieuw Amsterdam met onder andere mijn boek dus op pagina 65. En ik sta gewoon na Donal Skehan… Vind ik dat wel weer leuk… Dus…

catalogus

Na alle keukenstress en studiostress (nou ja…) zijn nu eindelijk alle dozen uitgepakt en hebben de props een plekje gekregen. Wel een tijdelijk plekje want systeem zit er nog niet echt in. Dus dat is nog werk voor een regenachtige vrije dag… ergens…ooit. Voorlopig staat het tenminste allemaal waar het staan moet.

20160624-IMG_3544

En afgelopen week was een week van ‘firsts’… Ik had de eerste shoot voor Jamie Magazine. Yay! Hoe dat is geworden laat ik nog wel een keer zien als het uit is… (augustus als het goed is!)

20160629-IMG_3601

En…tada… eergisteren onderging de keuken in de studio pas de echte vuurdoop tijdens een kookboekshoot voor 24kitchen! Dan zie je maar weer dat een keuken nooit te groot kan zijn. Alleen die afwas he… Daar moeten we toch eens wat op verzinnen… (ik voorzie een vaatwasser in de nabije toekomst…)

En actie!!

En actie!!

Nou dat was in vogelvlucht zo ongeveer mijn maand… Juli belooft ook weer een druk maandje te worden en dan hoop ik dan wel met iets beter weer. Of is dat nou weer typisch iets Nederlands om te klagen over het weer… Hahaha…

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Wow wat een leuke maand heb je achter de rug en wat is de keuken mooi geworden. Een vaatwasser is bijna hoognodig met al die kleine bakjes die je gebruikt. Ik hoop dat juli ook een fijne maand voor je word en dat het ziekenhuis ook nog goed nieuws gaat hebben Liefs Sabine

  2. Wat leuk, deze serie moet je er echt inhouden hoor. Wat een drukke maar ontzettend toffe maand heb je achter de rug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.