Basics to Brilliance | simoneskitchen.nl

Even voelde ik me een echte groupie… Onderweg naar de brunch ter gelegenheid van de lancering van Donna Hay’s nieuwe boek Basics to Brilliance werd ik gewoon een beetje zenuwachtig. En dat gebeurt me eigenlijk niet zo heel erg vaak meer dus ik voelde me weer even een bakvis die onderweg is naar een concert van een of andere popidool. Alleen was de popidool dit keer een vrouw die een begrip is over de hele wereld.

Basics to Brilliance | simoneskitchen.nl

De brunch was in Villa Nicola in Amsterdam op een regenachtige maandagochtend. Ik had nog met veel pijn en moeite de workshop die ik ’s middags moest geven ietsje later kunnen zetten want tja, hoe vaak krijg je nu de kans om Donna Hay te ontmoeten?? Als ik het had moeten missen dan was ik echt in een hoekje gaan zitten huilen… Echt…

Ik was vroeg en kwam de kamer binnen en stond daar ineens Donna Hay voor mijn neus. Sta je toch even met je bek vol met tanden. 🙂 Handje geschud en toen was ik even stil. Maar wat een leuk mens! Gelukkig maar want het zal niet de eerste keer zijn dat je iemand tegenkomt die eigenlijk helemaal niet leuk blijkt te zijn. Dat was gelukkig niet het geval!

Basics to Brilliance | simoneskitchen.nl

We waren met ongeveer 13 personen en tijdens de brunch werden diverse gerechtjes uit het boek op tafel gezet. Het principe in het boek is dat er één basis recept is en dat wordt vervolgens met diverse variaties spannender gemaakt. Van basics naar brilliance dus. Mijn favoriet was absoluut de brownies. Die ga ik binnenkort eens proberen na te maken dus die zie je vanzelf voorbij komen.

Basics to Brilliance | simoneskitchen.nl

Die brownies dus… En pulled pork sliders!

Eigenlijk heb je natuurlijk tijdens zo’n brunch amper de tijd om een woord met elkaar te wisselen. Het was een gekakel van jewelste en ik had graag ook nog een interview met Donna gedaan, maar ja tijd werkte niet echt mee dus dat was min of meer onmogelijk. Jammer, maar wellicht een volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Het boek is een flinke pil (kijk maar naar het boek dat op Donna’s schoot ligt) en is weer prachtig. Dit keer heel donker en iets anders qua fotografie dan “normaal”. Maar wel weer een must have in je boekenkast/keuken!

Basics to Brilliance is voor € 35,- verkrijgbaar via bol.com en diverse andere boekwinkels

Donna2

Delen is fijn!