Simone's Kitchen

Aardbeien gazpacho en even naar Jordanie!

Aardbeien gazpacho met prosciutto | simoneskitchen.nl

As we speak ben ik mijn koffertje aan het inpakken voor een wel heel gave reis naar Jordanië. Van de 11e tot de 16e ben ik daar samen met nog een aantal andere bloggers en gaan we Jordanië verkennen. Van Petra naar de woestijn, naar de dode zee en Amman. Ik heb er echt onwijs veel zin in en het programma is nu al geweldig. Dus… ik ben er een paar dagen niet, maar natuurlijk wel digitaal bereikbaar.

Aardbeien gazpacho met dragon en prosciutto | simoneskitchen.nl

Even afhankelijk van het schema probeer ik ook nog ergens live verslag te doen van onze belevenissen aldaar. Ik vond het inpakken van mijn koffer op zich al een belevenis want je moet er toch wel even iets meer over nadenken als normaal. Wat kun je als vrouw aan en wat niet? Het worden lange flodderbroeken (want het is heet daar!) met tshirts en blousjes met lange mouwen en natuurlijk ten alle tijde een sjaal in de rugzak. Hoe doe je dat dan als je gaat zwemmen in de dode zee? Tshirt en broek aan of zo?

Nou ja ik ben op alles voorbereid dus ik zie het wel. *doet een huppeldansje rond de koffer*

Deze aardbeien gazpacho is net even anders als anders, want het hoofdbestanddeel is aardbeien. Dus misschien kun je nog net de laatste zomerse aardbeien scoren om dit te maken want het is wel lekker en erg makkelijk om te maken. Ideaal dus als voorgerecht voor een feestelijke etentje of voor een warme dag (voor het geval die nog een keer terug gaan komen) Het recept komt uit het derde Delicious kookboek.

Morgen nog een dagje hard werken en dan vrijdag vliegen we!

Aardbeien gazpacho met dragon en prosciutto | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Aardbeien gazpacho met dragon en prosciutto

Voorbereidingstijd: 10 min
Koeling: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr aardbeien kroontjes verwijderd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1/2 ui fijngesneden
  • 1/2 rode paprika fijngehakt
  • 1 komkommer zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 1 bosje dragon
  • 4 el balsamicoazijn
  • 125 ml extra virgin olijfolie
  • 250 ml tomatensap
  • dunne plakken rauwe ham of prosciutto

Instructies

  • Hou een paar mooie aardbeien achter voor de garning en doe de rest in een keukenmachine samen met de knoflook, ui, paprika, komkommer, dragon, azijn en olie en draai de machine even tot alles gepureerd is. Je kunt dit ook doen met een stamper of een vork en daarna een staafmixer.
  • Giet de soep door een zeef in een schone kom en druk zoveel mogelijk sap eruit. Gooi de restanten uit de zeef weg. Roer het tomatensap erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de soep minimaal 30 minuten in de koeling om koud te worden.
  • Garneer met de rauwe ham en eventueel croutons.
Gang: Voorgerecht
Trefwoord: aardbeien

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Heel veel plezier Simone! Ik ben erg benieuwd wat je daar te zien gaat krijgen!

  2. Pingback: 31 Recepten Met Aardbeien: De Veelzijdigheid Van Het Zomerkoninkje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!