Je denkt wellicht; een oliebol is een oliebol, maar je kunt met dat lekker knapperig bruine bolletje meer doen dan je denkt. Ik heb in de loop der jaren aardig wat oliebollen gemaakt en ik geef ze hier allemaal voor je op een rijtje; van de lekkerste basis oliebol tot een hartige oliebol. Verrassend maar zeker niet minder lekker! De lekkerste oliebol recepten.

oliebol recepten

Basisrecept oliebol

Elke goede bol begint uiteraard met een goede basis. Daarom staan in deze post de nodige tips voor het perfecte oliebolletje. Je komt er door op de link te klikken.

basisrecept oliebollen bakken

Basisrecept oliebollen

Dit is een basisrecept voor oliebollen. Voeg smaakmakers of vulling naar wens toe!
Bekijk het recept

Oliebol met sinaasappel en cranberries

Deze verrassende oliebol maakten Eva en ik vorig jaar en het blijft een van mijn favoriete oliebollen om te maken. De smaak van de sinaasappel maakt de oliebol lekker fris en lekker anders.

Cranberry sinaasappel oliebollen

Oliebollen met sinaasappel en cranberry

Deze oliebollen maak je met het basisrecept maar je voegt er sinaasappel en cranberries aan toe.
Bekijk het recept

Oliebol met appel en kaneel

Grappig trouwens als je alle foto’s op een rijtje zet dat ik er van hou om ze met sterretjes te fotograferen. Haha… En echt allemaal andere bollen hoor. Maar dat proef je meer dan dat je het ziet natuurlijk. Deze oliebol met appel en kaneel gaat al een tijdje mee en is nog steeds een van mijn favoriete oliebol recepten.

Appel kaneel oliebollen | simoneskitchen.nl

Oliebollen met appel en kaneel

De allerlekkerste oliebollen maak je natuurlijk zelf met dit makkelijke recept!
Bekijk het recept

Oliebol met chorizo en kaas

De eerste hartige oliebol in de rij. Wees gerust; ik heb slechts twee oliebol recepten die hartig zijn. Deze dus met chorizo en kaas. Dat maakt de bol ook wel wat zwaarder en vetter maar zo lekker! En je kunt eenvoudig een gedeelte van je beslag apart houden en daar een paar hartige bolletjes van maken.

Oliebollen met chorizo | simoneskitchen.nl

Hartige oliebol met chorizo

Een verrassend lekkere oliebol met chorizo en geraspte kaas
Bekijk het recept

Hartige oliebol met broccoli

Eerlijk gezegd had ik wel mijn twijfels of deze hartige oliebol wel lekker zou worden. Ik dacht dat die met chorizo een winnaar zou zijn, maar dat die met broccoli wel eens een verliezer kon worden. Wie schetst dus mijn verbazing toen ik erachter kwam dat ik die met broccoli de winnaar vond van de hartige oliebol recepten. Wie had dat verwacht? Ik niet!

Hartige oliebol met broccoli | simoneskitchen.nl

Hartige oliebol met broccoli

Een wat? Ja hoor, een hartige oliebol met als extra elementje broccoli! Niet meteen de ultieme manier om extra groente te eten maar wel lekker!
Bekijk het recept

Delen is fijn!