De allerlekkerste recepten om moeder mee te verwennen op moederdag. Van glutenvrije baksels tot decadent lekkers en de fijnste koekjes om te maken.

Moederdag recepten

Ik was het alweer bijna vergeten, maar volgende week is het natuurlijk moederdag. Toen ik opgroeide vroegen we altijd aan mijn moeder wanneer het nou eens een keertje ‘kinderdag’ zou worden. Waarop mijn moeder steevast antwoordde dat het elke dag kinderdag was. Persoonlijk heb ik niet meteen iets met moederdag. Bovendien is mijn moeder al een jaar of vijf geleden overleden en een schoonmoeder heb ik ook niet. Maar ik grijp wel elke gelegenheid aan om wat lekkers te maken 🙂 Dus dat leek met het uitgelezen moment om je de lekkerste moederdag recepten te geven!

Suikerwafels

Wat is nou een betere manier om het ontbijt op moederdag te beginnen als met deze overheerlijke suikerwafels! Die mochten zeker niet ontbreken in de lijst met moederdag recepten.

Suikerwafels voor moederdag

Lemon curd buns met maanzaad

Ze kosten iets meer tijd om te maken, maar deze lemon curd buns zijn zo lekker, dat het de moeite meer dan waard is!

lemon curd buns closeup

Madeleines

Wil je het jezelf niet al te moeilijk maken als je voor moeders aan de slag gaat; met deze overheerlijke madeleines heb je een heerlijke traktatie voor bij de koffie gemaakt.

Madeleines maken

Jamkoekjes

En om nog maar even in de koekjes sfeer te blijven. Deze jamkoekjes zijn natuurlijk ook superleuk om te maken voor moederdag.

Jamkoekjes

Chocoladetaart met aardbeien

Wie houdt er nu niet van chocola? En met deze chocoladetaart met aardbeien maak je gegarandeerd iedereen blij.

Chocoladetaart met aardbeien

Perencrumble met frangipane

Voor het geval je het nog niet wist; maar ik ben absoluut een fan van frangipane. En in deze perencrumble met frangipane komt dat heel goed (en heel lekker) tot zijn recht.

Perencrumble met frangipane

Red velvetkoekjes

Deze koekjes zijn super simpel om te maken en zo lekker! De red velvetkoekjes zijn bovendien ook makkelijk van tevoren te maken.

Red velvet koekjes

Rabarbercake met amandelmeel

Het is natuurlijk nog steeds rabarberseizoen dus waarom niet deze overheerlijke rabarbercake met amandelmeel maken voor moederdag? Het is gegarandeerd een succes!

Rabarbercake aangesneden

Glutenvrije citroencake met blauwe bessen

Natuurlijk hebben we ook een paar glutenvrije recepten voor het geval jij of je moeder die liever niet eet. Te beginnen met deze heerlijke glutenvrije citroencake met blauwe bessen.

Citroencake met blauwe bessen

Bananenmuffins met cacaonibs

Ook al zo super lekker zijn deze glutenvrije bananenmuffins met cacaonibs. En daarmee zijn we alweer aan het eind gekomen van de lijst met moederdag recepten. Hopelijk zat er iets voor je tussen!

Bananen chocolade muffins

Delen is fijn!