Gezonde bananenmuffins met cacaonibs

Gezonde bananenmuffins

Relatief gezond dan wel. Want ja het blijft natuurlijk wel een traktatie. Deze gezonde bananenmuffins zijn echt heel erg lekker. En makkelijk om te maken. Ik bestrooide ze hier met cacaonibs.

Het voordeel van cacaonibs is trouwens wel dat ze hun vorm behouden als je ze bakt. Ze smelten dus niet in de oven.

Bananenbrood

Ik noem deze gezonde bananenmuffins ook wel eens mijn bananenbrood muffins, want daar lijkt het wel een beetje op. Je hebt er om te beginnen natuurlijk rijpe bananen voor nodig. Ik heb die eigenlijk altijd wel liggen omdat ik vaak een tros bananen koop maar niet elke dag bananen eet.

Met als gevolg dat er altijd wel een paar liggen weg te kwijnen in de fruitschaal. In de zomer probeer ik dat te voorkomen in verband met die rottige fruitvliegjes maar in de winter kan het een stuk minder kwaad.

Fruitvliegjes

Alhoewel ik dit jaar last heb van fruitvliegjes die in de planten zitten. Dat is wel een dingetje trouwens want hoe krijg je die weg? Heeft iemand daar nog een gouden tip voor?

Maar goed, terug naar de muffins. Ik bak deze altijd in siliconen vormpjes. Naar mijn mening de enige manier om ze mooi uit de vormpjes te krijgen. Als ik geen zin heb om bananen te prakken voor deze muffins dan doe ik nog wel eens alles in de blender. (behalve de cacaonibs en de pecannoten natuurlijk)

Even blitzen en klaar is je beslag. Wil je het meer chocolade smaak geven dan kun je door het beslag nog wat gehakte chocola of nog extra cacaonibs doen.

Strooi vervolgens de cacaonibs over de top van je muffins en bak ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.

Amandelmeel

Een tijdje geleden kreeg ik trouwens een vraag van iemand die de muffins had gemaakt en vond dat ze gortdroog waren. Nu kun je van alles van deze gezonde bananenmuffins vinden maar droog zijn ze zeker niet.

Het blijkt dus zo te zijn dat er echt veel verschil zit in de diverse soorten amandelmeel. Ze probeerde ze nog eens te maken met ander amandelmeel en dat ging zonder enig probleem. Zeker niet droog dus. Ik had niet verwacht dat dat zo’n groot verschil zou maken maar goed om te weten!

Bananen chocolade muffins

Bananen brood muffins met cacaonibs

5 van 1 stem
GangKoek
Keukenpaleo

Deze muffins zijn heerlijk zonder toevoegingen maar probeer ze ook eens met een beetje notenspread.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten

12 muffins

Ingrediënten


  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Vet een muffinvorm in en bekleed met bakpapiertjes of siliconen vormpjes.
  • Meng in een kom alle ingrediënten, behalve de cacao nibs.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi elke muffin met wat van de cacaonibs. Druk ze een klein beetje in het beslag.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 260kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 8g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 2g | Transvet: 1g | Cholesterol: 41mg | Natrium: 218mg | Kalium: 156mg | Vezels: 4g | Suiker: 8g | Vitamine A: 82IU | Vitamine C: 3mg | Calcium: 74mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.