Ramen noodlesoep met buikspek | simoneskitchen.nl

Ramen noedelsoep met buikspek

Deze ramen noedelsoep maakt gebruik van buikspek wat al klaar was. Het is een heerlijke kom met Oosterse lekkernijen. Vol met groente en krokant gebakken buikspek

Deze ramen noedelsoep zal vast niet meteen de meest traditionele versie zijn zoals ze die in Japan verkopen. Verre van denk ik. Maar daar gaat het tenslotte niet om. Dit is een heerlijke kom vol met comfortfood.

Ramen noodles met buikspek | simoneskitchen.nl

Maken van de ramen noedelsoep met buikspek

Om de soep te maken kun je twee dingen doen. Je kunt – zoals ik hier heb gedaan – leftovers van buikspek gebruiken of je kunt speklapjes kopen in de winkel en die gebruiken. Tenslotte is buikspek en speklap eigenlijk hetzelfde. Alleen is de een in plakjes gesneden en de ander aan een stuk.

Voor het kruiden van het buikspek gebruikte ik Aziatische specerijen. Denk aan 5 spice gemengd met peper en zout. Veel meer is het niet. Koop je dus buikspek, gebruik dat dan om te kruiden of gebruik je eigen favoriete kruidenmix met Aziatische insteek.

Veel ingrediënten

Het recept voor de ramen noedelsoep heeft aardig wat ingrediënten, maar laat je daar niet door van de wijs brengen. Een groot deel van de ingrediënten is voor de home made hoisinsaus. Die kun je natuurlijk maken, maar wil je dat overslaan dan kun je het ook prima kopen. De kant- en klare varianten zijn net zo lekker, maar zitten alleen wel altijd vol met suiker.

Mijn versie heeft alleen wat honing, dus is wat minder zoet.

Bouillon

De basis van elke goede kom ramen is de bouillon. Nu heb ik wel een beetje gesmokkeld en als basis een kippenbouillon genomen. Maar dat maakt het wat sneller en is ook heel erg lekker.

Laat de bouillon minimaal 10 minuten koken maar langer zorgt er voor dat de smaken nog meer in kunnen trekken. Proef ook of je nog wat mist in de soep en voeg waar nodig nog wat extra zout, peper of specerijen toe aan de soep

Probeer ook eens deze vega versie van de noedelbowl met paddenstoelen

Ramen noodle soep met buikspek | simoneskitchen.nl

Ramen noodle soep met buikspek

3.60 van 5 stemmen
GangDiner
KeukenAziatisch

Deze ramen noedelsoep maak je met leftover buikspek. Hou daar rekening mee. Heb je dat niet? Gebruik dan bijvoorbeeld speklapjes en bak die krokant uit
Decoratief klokje bereidingstijd

4 personen

Ingrediënten

Voor de bouillon

  • 750 ml kippenbouillon
  • 450 ml water
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl worcestersaus
  • ½ tl Chinese 5 spice kruiden
  • cayenne of chili peper
  • 1 tl witte suiker
  • 2 stukjes gember
  • stukje lemongrass

Hoisinsaus (kant en klaar kan natuurlijk ook)

  • 4 el sojasaus
  • 2 el pindakaas met stukjes noot
  • 1 el honing
  • 2 tl balsama
  • 1/8 tl knoflookpoeder
  • 2 tl sesamolie
  • 20 druppels tabasco
  • 1/8 tl zwarte peper

Topping

  • 100 gr Oosterse paddestoeltjes maar dit kan ook gewone champignons of kastanjechampignons zijn
  • 400 gr Aziatische buikspek gegaard
  • 200 gr Broccoli even kort gekookt
  • 4 eieren
  • 200 gr ramen noodles gekookt

  • Doe alle ingredienten voor de bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Laat vervolgens tien minuten zachtjes pruttelen.
  • De ingredienten voor de hoisin saus doe je bij elkaar en roer dit goed door tot het een geheel vormt.
  • Meng het buikspek met een paar flinke eetlepels van de hoisin saus en roer dit even door. Laat dit een paar minuten intrekken
  • Kook ondertussen de eitjes, de noodles en de broccoli.
  • Bak het buikspek even op hoog vuur tot het krokant is, laat uitlekken en zet apart.
  • Neem vier grote kommen en doe hierin de noodles. Giet de bouillon erop. Leg de broccoli, paddestoeltjes en eieren erop. Leg hierop het krokante buikspek en zorg dat het niet meteen in de bouillon valt. Dan ben je het krokante kwijt.
  • Schep er nog wat van de hoisinsaus over en eet meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 923kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 29g | Vet: 70g | Verzadigd vet: 25g | Cholesterol: 236mg | Natrium: 4019mg | Kalium: 896mg | Vezels: 4g | Suiker: 5g | Vitamine A: 549IU | Vitamine C: 62mg | Calcium: 100mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Ramen noedelsoep met buikspek | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.