Kikkererwtensalade met spek | simoneskitchen.nl

Ik heb het even nagekeken; ik heb in totaal 12 recepten (dit is dus nummer 13) met kikkererwten op de site staan. En daarvan zijn er vijf of zo salades. Dit is dus kikkererwt salade nummer zes. Maar he, je kunt er nooit genoeg hebben als je het aan mij vraagt dus bereid je maar vast voor op nog meer kikkererwtensalade want ik heb er zelf ook nog eentje in de making,

“Moet ik niet wat anders maken dan?” vroeg Ellen nog toen ze doorgaf welk recept ze voor me had gemaakt en ik enthousiast reageerde maar ook meldde dat ik toevallig ook aan de kikkerwten zat. Nou nee dus… Want  kikkererwten avocado en spek… Dat klinkt toch in mijn oren als een match made in heaven. Dus… je snapte hem al; het recept van vandaag is gemaakt en gefotografeerd door Ellen van In My Red Kitchen. Ellen uit Amerika. Die ja..:) Als je goed hebt opgelet dan vind je hier nog een paar recepten van Ellen terug. Allemaal lekker!

Kikkererwtensalade met spek | simoneskitchen.nl

Ellen heeft het volgens mij nog steeds enorm naar haar zin in de US. Nog niet zo lang geleden bevallen van de kleine Stella en tussendoor toch nog tijd om een lekker recept voor hier te maken… Dank weer Ellen!

Kikkererwtensalade met spek | simoneskitchen.nl

Kikkererwtensalade met komijn en spek

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 el komijnzaad hele zaadjes
  • snufje chili flakes
  • 2 flinke knoflooktenen fijngehakt
  • 75-125 gr spekreepjes
  • 1 blik kikkererwten afgespoeld
  • 1 komkommer gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 60 gr wortelreepjes
  • ½ sinaasappel rasp en sap
  • optioneel: verse munt of peterselie grof gesneden en naar smaak
  • grof zeezout bij voorkeur Maldon

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het komijnzaad en de chili flakes voor ongeveer 1 minuut, tot het komijnzaad geroosterd is.
  • Zet het vuur lager en voeg de knoflook toe. Roer voortdurend en bak de knoflook voor ongeveer 3 minuten tot het goudbruin is, maar laat het niet aanbranden.
  • Voeg de bacon en de uitgelekte kikkererwten toe en zet het vuur weer wat hoger. Roer voortdurend totdat de bacon gaar is en de kikkererwten warm zijn.
  • Doe het kikkererwtenmengsel in een grote kom en roer de sinaasappelrasp en –sap erdoor. Meng ook de komkommer en wortelreepjes door de kikkererwten en eventueel wat verse munt en/of peterselie.
  • Breng op smaak met zeezout en eet de salade lauwwarm.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.