Zadenrijk broodje 1

Gesmolten

Zijn jullie al gesmolten? Ik voel me in ieder geval wel een beetje zo en ik ben zo zo blij dat we al een kleine airco hadden gekocht. Ik weet wel dat het niet milieubewust is maar als ik niet goed slaap is het ook niet goed voor het milieu. Mijn eigen interne milieu dan weliswaar, maar reden genoeg om toch dat ding af en toe aan te slingeren. Want het is nodig nu!

Ik heb vandaag – of all days – een shoot voor kerst. Met kaas… Kaas die met hitte heel erg gaat zweten. En wij ook natuurlijk maar wij hoeven niet op de foto. Ik ben benieuwd hoe het gaat en hoop maar dat de locatie een beetje koel is. Fingers crossed.

Maar vandaag heb ik een glutenvrij broodje voor jullie. Ik maak dit soort broden vaak en snij het dan als het afgekoeld is in plakjes die ik dan per twee invries. Op die manier heb ik altijd voorraad als ik zin heb in een ‘boterham’. Ik ontdooi ze dan meestal even in de broodrooster. Super snel en super lekker.

Iets droger

Dit brood – zoals bijna al het glutenvrije brood – is wat droger dan een gewone soort dus hou daar rekening mee als je het gaat beleggen. Erg lekker met een gekookt eitje of avocado, zalm of iets dergelijks. Misschien maken als het wat minder warm is want de oven nu aanzetten is wellicht een minder goed idee!

Zadenrijk broodje 1

ZADENRIJK BROODJE

Nog geen review

Dit stevige brood is heerlijk met een zacht gekookt eitje. Handig om van tevoren te maken en in te vriezen per twee plakjes tegelijk. Als je het nodig hebt even in de broodrooster en je ontbijt is klaar. Omdat het brood wat droger is dan ‘gewoon’ brood is het extra lekker met avocado, zalm of een gepocheerd eitje
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 1 uur

12 plakken

Ingrediënten

  • 100 gr kastanjepuree
  • 4 eieren
  • 400 ml water
  • 5 el olijfolie
  • 150 gr kokosmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr lijnzaad
  • 75 gr gemengde zaden pompoen, chia, sesamzaad, zonnebloempitten
  • 50 gr walnoten gehakt
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl Italiaans gedroogde kruiden
  • 1 tl zeezout

  • Verwarm de oven voor op 190˚Bekleed een cakevorm van 1,5 liter met bakpapier.
  • Neem een flinke kom en meng de kastanjepuree en de eieren eerst. Klop flink tot de klontjes eruit zijn. Voeg water en olijfolie toe en meng nog eens goed door.
  • In een andere kom zeef je het kokosmeel en amandelmeel. Gebruik wel een zeef want kokosmeel klontert nogal. Meng de meelsoorten met het bakpoeder, de kruiden en het zeezout.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en als laatste schep je de noten en zaden erdoorheen. Als laatste voeg je de zaden, kruiden en noten toe en roer je alles goed om tot het een geheel wordt.
  • Doe alles over in je klaarstaande cakeblik en bak het in de oven voor 45 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Laat minstens 20 minuten afkoelen voor je het aansnijdt

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 191kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 7g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 55mg | Natrium: 100mg | Kalium: 130mg | Vezels: 7g | Suiker: 1g | Vitamine A: 80IU | Vitamine C: 3.4mg | Calcium: 50mg | Ijzer: 1.3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Dit appelbrood is zeker niet droog dus als je eens wat anders wilt maken probeer die dan!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.