Tosti met bacon en banaan | simoneskitchen.nlHoewel je het niet direct zou zeggen, wanneer je me ziet, ben ik toch niet helemaal in vorm.
Ik heb glinsterende ogen, vochtige lippen en een geweldig heet lijf. “Wat wil je nog meer?”, hoor ik menigeen denken. Nou, blijf maar van me af, want ik heb griep.
Ben al een week of twee snipverkouden en hier en daar rillerig en koortsig.
Kom ook al een week of twee amper buiten en dat is voor geen enkele man goed.
Mannen moeten kunnen toegeven aan dat primaire oerinstinct. Ze moeten hun grot uit kunnen om op vlees te jagen en dit vlees op open vuur kunnen braden.
Dat is genetisch zo bepaald. Ok, tegenwoordig wordt je een beetje raar aangekeken wanneer je met een grote jachtspeer het park in loopt.
Sterker nog, de kans is groot dat je dan op het dichtstbijzijnde politiebureau belandt en je daar kunt proberen uit te leggen dat het buiten je mannengrot jagen een verworven recht is dat je van je oervaders hebt geërfd.

Tosti met bacon en banaan | simoneskitchen.nl

Tegenwoordig hebben we dit jachtinstinct dus moeten bijstellen naar een pakje kipfilet halen in de plaatselijke buurtsuper.
Braden op open vuur mag nog wel, zij het op de barbecue in jouw eigen tuintje ter grootte van een postzegel.

Maar zoals gezegd: ik ben ziek en kan (of wil) niet naar buiten. Bovendien is het winter en het vriest, dus voor het in de hens zetten van de barbecue zijn de omstandigheden ook niet ideaal.

Lekker begin van het nieuwe jaar trouwens. Moet toch eens een hartig woordje wisselen met al die lui die me in de eerste week van januari veel geluk en GEZONDHEID hebben gewenst. Nou: Hatsjoe! Gezondheid… Dank u.

Ik loop hier in mijn ochtendjas te sloffen over een tapijt van vol gesnoten papieren zakdoekjes en ik heb honger.
Ik zal het maar eerlijk bekennen: Ik heb eigenlijk best een beetje medelijden met mezelf.

De neus doet het na twee weken verstopping weer een klein beetje, dus ik heb ook een beetje van mijn smaak terug gekregen.
Tijd om een voedzaam maal te maken dat me weer een beetje als een Dude laat voelen.

Tosti met bacon en pindakaas | simoneskitchen.nl

Ik ga gewoon wat maken met de spullen die ik in de koeling en de keukenkastjes kan vinden.

Eens kijken: brood, pindakaas, wat fruit, geraspte kaas en bacon. Eigenlijk ook geen combinatie, maar goed.
Je weet wat het credo van iedere Dude is: “Wanneer je met je ingrediënten echt geen raad weet, kun je er altijd nog een tosti mee maken. Tosti’s zijn altijd goed en lekker. En stoer.”

Tosti met bacon en banaan | simoneskitchen.nl

Niet alledaagse tosti met bacon, pindakaas en banaan

Nog geen review

Tosti met ongebruikelijk beleg en toch een goede smaak combinatie
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 25 minuten
totaal 35 minuten

2

Ingrediënten

  • 8 plakken ontbijtspek
  • 4 dikke plakken stoer brood meergranen, maïsbrood of pompoenpit
  • 4 el pindakaas
  • 1 rode peper in dunne reepjes gesneden (zaden en zaadlijsten verwijderd)
  • 2 bananen gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 2 el geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 2 el mayonaise
  • Zout en peper

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de ontbijtspek hierop. Zet de plaat voor 10 tot 15 minuten in de verwarmde oven tot het spek lekker knapperig is. Draai de ontbijtspek na een minuut of zes ook even om. Wanneer je het spek uit de oven haalt, zet je de oven op grillstand
  • Smeer de buitenkant van de plakken brood in met mayonaise en de binnenkant royaal met pindakaas. Leg wat reepjes rode peper op de pindakaas en hierop 4 plakken ontbijtspek. Leg plakjes banaan op het spek en maak van de 4 plakken brood twee sandwiches door ze met de pindakaas kanten op elkaar te leggen.
  • Smelt een klont boter in een koekenpan en bak de sandwiches (op de mayonaise kant) aan beide kanten lekker bruin. Flip de tosti’s na een minuut of twee en laat de andere kant ook nog een minuut of twee bakken. Haal de tosti’s uit de pan en leg ze op een vel bakpapier (makkelijkste om dit op een bakplaat te doen). Bestrooi de bovenkant van de tosti’s met flink wat geraspte kaas en zet ze dan even onder de gril zodat de kaas lekker smelt.
  • Serveer de tosti met een gebakken ei erop, strooi hier wat zout en peper overheen en smullen maar.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.