Heerlijke kipburger met avocado en gebakken ei. Je kunt de burger naar wens op een glutenvrij broodje doen of op een gewoon hamburger broodje.

De allerlekkerste kipburger met avocado

Kipburger met avocado

Deze kipburger met avocado is wat mij betreft de ultieme kipburger. Heerlijk om te eten en je kunt het naar wens aankleden. In dit geval koos ik ervoor om de kipburger met avocado te eten en met een gebakken eitje erop.

Een lekker pittige mayonaise maakt het vervolgens af. Je kunt de burger heel makkelijk zelf maken. Natuurlijk kun je kant- en klaar kipgehakt kopen maar ik kies er eigenlijk altijd voor om het kippenvlees in de keukenmachine fijn te malen.

Kipdijfilets

Hiervoor gebruik ik kipdijfilets. Je kunt uiteraard ook kipfilet gebruiken maar het risico bestaat dan dat de burger te droog wordt. Een goede burger heeft behalve vlees ook een flinke dosis vet. Je zou dat kunnen oplossen door de kipfilet te combineren met bijvoorbeeld een speklapje. Die draai je dan gelijk met de kip tot een grove puree.

Hoe glad je het vlees wilt malen is een persoonlijke keuze. Ik vind het persoonlijk het lekkerste als de kipburger met avocado nog wel wat stukjes heeft. Dat hoeft van mij niet helemaal glad.

Eten van de kipburger met avocado

Om de kipburger te eten is wel een beetje een uitdaging zoals je je kunt voorstellen als je de foto ziet. Haha…

Deconstructed

Dus om deze kipburger met avocado te kunnen eten moet je de kip zelf óf wat platter maken óf je haalt hem uit elkaar en je verschuift her en der wat dingen om hem wel te kunnen eten. Ik kies er vaak voor om hem eerst een beetje te pletten, doormidden te snijden en dan alsnog te happen. Handig om een bord eronder te hebben in ieder geval. Want anders zit je onder de rommel. Haha

Kipburger met avocado

Deze burger maakte ik met een paleo hamburgerbroodje en het recept daarvan vind je hier. Natuurlijk kun je er elk willekeurig broodje op en onder doen. Of het broodje helemaal weglaten en hem gewoon zo eten. Dat is natuurlijk ook een optie.

Probeer ook eens deze overheerlijke mango kipburgertjes (ook lekker als ontbijt!) of de Griekse portobello burger of deze gehaktburger is ook niet te versmaden.

Kipburger

De allerlekkerste kipburger

5 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Dit is een van mijn favoriete burgers. Gebruik hier wel kipdijfilet en geen gewone kipfilet. De kipdij bevat meer vet en is daardoor lekkerder in een burger. Om zeker te zijn dat de kruiden en peper en zout in je burgers voldoende is kun je eerst een mini proefburgertje maken van je mengsel en dat even bakken. Je kunt dan proeven en nog bijstellen waar nodig.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 30 minuten

4 burgers

Ingrediënten

  • 500 gr kipdijfilet
  • 3 el amandelmeel
  • 1 tl knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 el verse bieslook fijn gesneden
  • sesamzaadjes
  • 1 el kokosolie

Topping:

  • 1 avocado geprakt (met peper en zout)
  • sla naar keus
  • 4 eieren
  • mayonaise

  • Doe alle ingredienten behalve de sesamzaadjes en bieslook in een keukenmachine en draai tot het een mooi geheel wordt. Rol er burgers van. Je kunt er met gemak vier flinke burgers uit halen. Rol de burgers even door de sesamzaadjes.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de kipburgers in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Serveer op een broodje en begin met wat mayonaise of saus naar keuze. Top dit met wat sla en leg hier je hamburger op. Boven op de hamburger komt de avocado en daarop je gebakken ei. Eindig met het laatste broodje.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 480kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 28g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 11g | Meervoudigd onverzadigd vet: 6g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 15g | Transvet: 0.1g | Cholesterol: 286mg | Natrium: 744mg | Kalium: 593mg | Vezels: 4g | Suiker: 1g | Vitamine A: 797IU | Vitamine C: 7mg | Calcium: 63mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.