Zalm met Hollandse groente en papilotte en de groente challenge!

Hoeveel groente eet jij per dag?

Uit recent onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander veel te weinig groente eet. Het landelijk gemiddelde ligt op dit moment rond de 140 gram groente per dag. En dat is echt veel te weinig. De minimale hoeveelheid die je zou moeten eten voor je gezondheid is 250 gram per dag.

Zalm met Hollandse groente en papilotte | simoneskitchen.nl

SPONSORED

Het is niet de eerste keer dat ik dit benoem en vaak krijg ik een geschrokken reactie. “Zoveel??” Veel mensen hebben serieus geen idee hoe ze aan die hoeveelheid moeten komen. Of het idee dat ze uren in de keuken moeten staan snijden en hakken schrikt ze al bij voorbaat af. En dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Er zijn tegenwoordig veel manieren om zonder al te veel moeite een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Groente-Idee

Iglo is met 6 nieuwe groentemixen op de markt gekomen en ik mocht ze uitproberen. De producten komen uit de vriezer dus je kunt ze makkelijk bewaren en zonder te ontdooien gebruiken. Daarmee heb je dus altijd een voorraad groente in huis. Het recept dat ik vandaag met jullie deel staat binnen 25 minuten op tafel en het enige dat je ervoor moet doen is de ingrediënten bij elkaar op een bakpapiertje leggen, dichtvouwen en in de oven schuiven. Dat lijkt me toch een prima manier om flink wat groente binnen te krijgen, toch?! En hoe druk je ook bent, dit gerecht heb je zo klaar!

Iglo groente idee Hollandse | simoneskitchen.nl

Even vouwen en klaar

De inhoud van het pak is 480 gram. Ik verdeel dat over twee pakketjes dus dat betekent dat je per persoon meer dan 200 gram groentes eet als je dit maakt. In de foto hieronder zie je hoe ik de pakketjes ingevouwen heb. Je kunt hier ook aluminiumfolie voor gebruiken, dat vouwt iets makkelijker dicht maar met bakpapier lukt het ook prima.

Vouw het vel eerst in de lengte dicht en daarna de zijkanten, dan blijft het goed zitten.

Beetje vocht erbij

Voor het bereiden van dit gerecht heb je geen vet nodig. Het enige dat nodig is, is een klein beetje vloeistof. Je kunt hiervoor water, bouillon of witte wijn gebruiken. En als ik zeg een scheutje dan bedoel ik ook echt een klein scheutje.

Wil je ook eens aan de slag met Iglo Groente-Idee? De onderstaande varianten liggen in het vriesvak van je supermarkt. Handig om er een paar in huis te hebben! (ook fijn als je onverwacht bezoek krijgt!)

  • Groente-Idee Hollands met aardappel en peterselie
  • Groente-Idee Italiaans met basilicum en oregano (Vegan)
  • Groente-Idee Pompoen & Zoete aardappel met limoenboter en een vleugje chili
  • Groente-Idee Aziatisch met taugé en peultjes (Vegan)
  • Groente-Idee Pesto met basilicum, Parmezaanse kaas & pijnboompitten
  • Groente-Idee Boerenmix met gele wortel & peterselie

Groentechallenge

Begin van het jaar heb ik al een keer de groentechallenge georganiseerd en ik wil jullie uitdagen om samen met mij te kijken of je je groente inname per dag kunt verhogen. Op de speciale facebookpagina van de Groentechallenge kunnen we elkaar inspireren om meer groente te eten door recepten te delen, vragen te stellen en meer.

Zalm met Hollandse groente en papilotte

Ingredienten:

  • 1 x Iglo Groente-Idee Hollands (diepvries)
  • 1 x Iglo Atlantische Zalmfilet op huid (diepvries)
  • 2 takjes tijm
  • 50 ml groentebouillon
  • peper
  • zout
  • 2 partjes citroen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Bak de inhoud van het pak Groente-Idee Hollands even een paar minuutjes aan in een koekenpan.
  3. Knip twee ruime vellen bakpapier en strooi de groente in het midden. Leg de zalmfilet met de huid naar beneden op de groente. Doe er een partje citroen bij en een takje tijm
  4. Breng de zalm op smaak met peper en zout. (de huid eet je in dit geval niet op, maar is wel fijn om de filets bij elkaar te houden in de oven)
  5. Giet een klein scheutje van de bouillon bij elk van de pakketjes.
  6. Vouw de pakketten eerst dicht in de lengte en daarna op de korte kant. Knijp ze goed dicht (of gebruik aluminiumfolie) en leg op een bakplaat.
  7. Zet in de oven voor 25 minuten en serveer meteen. (Dit kan in het pakketje of schuif de inhoud over op een bord)

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Iglo

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.