Vlog en recept zoete aardappelschotel
Jullie weten het al he, dat ik ’s werelds slechtste vlogger ben. Om te beginnen weet ik al niet wanneer je iets nu een vlog noemt en wanneer een filmpje. 🙂 Maar goed, ik vind het wel leuk om te doen dus jullie zullen het ermee moeten doen vrees ik en men zegt tenslotte dat oefening kunst baart toch?
Nu wil het toeval dat ik een nieuw cameraatje heb gekregen, een Activeon, een actie-camera maar dan betaalbaar. Echt veel actie zit er nog niet in voor mij de komende tijd, maar ik verheug me er nu al op om de camera eens mee te nemen op een fietstocht of onderwater! Lijkt me zo leuk! Maar om hem nu op de hometrainer te monteren leek me een tikkie aan de vreemde kant, dus het werd een achter de schermen filmpje als test.
Het leuke is dat de camera vanaf je telefoon te bedienen is. En dat is prettig ook want het schermpje is zo klein dat ik de bediening op het cameraatje zelf wat onhandig vind. Maar uiteindelijk is het even instellen en dan is het vervolgens alleen aan en uit zetten dus echt heel veel hoef je het schermpje niet te gebruiken.
Ik heb de camera hier op een statief geplaatst en vervolgens op de wide-angle stand dit filmpje gemaakt. Omdat er wifi op zit kun je ook direct op je social media plaatsen dus superhandig voor al die actie helden. Enne…. dat lepeltje hebben jullie niet in mijn mond zien hangen he… (ter verontschuldiging; het was voor eigen consumptie natuurlijk. Haha)
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste filmpjes van Simone’s Kitchen abonneer je dan vooral op het Youtube kanaal.
Zoete aardappelschotel
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 1 tl shichimi togarashi potje van Jonnie Boer
- 2 zoete aardappels
- 100 gram champignons kleine
- 200 gram groene asperges
- Handje pecannoten
- Beetje blauwe kaas
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el olijfolie
- 2 tl mosterd
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C en snij ondertussen de zoete aardappel in kleine blokjes. Doe die op een ovenplaat of schaal en besprenkel met olijfolie. Doe er peper en zout over en zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Snij de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi met de Japanse kruiden. Bak de kip gaar in de koekenpan.
- Blancheer de asperges even kort en bak ze dan met de champignons bij de kipfilet.
- Doe kip, zoete aardappel, asperges en champignons bij elkaar. Doe op een bord en bestrooi met de pecannoten en stukjes blauwe kaas.
- Maak de dressing door de Griekse yoghurt te combineren met de mosterd, olijfolie en peper en zout.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wat een leuk filmpje en het recept ziet er te lekker uit!
Dankjewel Marlies!