Supersnelle pizza met tortilla | simoneskitchen.nl

Goed, het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover.
De komende 13 weken leggen de Misses en de Dude de strijdbijl der seksen even voor een uurtje onder een dikke laag tuinaarde.
Dan zitten zij gebroederlijk (de Misses zal ongetwijfeld: ‘Gezusterlijk’ denken, maar daar komt niets van in) op de bank en genieten met volle teugen van een fikse partij keukengeweld op TV.
Want, deze week gaan de nieuwe afleveringen van Masterchef Australië op de Nederlandse televisie van start!
En reken maar dat deze Dude de komende weken van maandag tot en met vrijdag trouw voor het buisje komt te zitten….

20150830-MH2A0347

Want, wat blijft dit toch een superprogramma. Inmiddels is dit al het zesde seizoen en ik heb me nog geen aflevering verveeld.
Geweldig hoe ‘eenvoudige’ bouwvakkers en brandweermannen zich door de wedstrijdweken heen ontpoppen als super chefkok.
En nog mooier om te zien dat de hoogvliegers die zichzelf al met een beker naar huis hadden gedroomd, stranden op een duivels recept van Zumbo of de druk van een dagje keuken met Marco Pierre White niet aankunnen.
Wat er allemaal misgaat in deze keuken is geweldig; wat er allemaal goed gaat is briljant!

Inmiddels is het Masterchef concept al flink uitgemolken en heeft ieder zichzelf respecterend land wel zijn eigen versie.
En ik heb het echt met andere landen geprobeerd, Nederland, Nieuw Zeeland en zelfs het originele program uit Groot Brittanië, maar de enige die me kan blijven boeien in die van onze Aussie mates (hoewel ik nog steeds benieuwd ben naar de eerste afleveringen van Masterchef Vaticaanstad. Lijkt me leuk, al die monniken die de beste gerstepap moeten maken…)

Supersnelle pizza van tortilla | simoneskitchen.nl

Bij Masterchef Australië lijkt het net of de deelnemers in dezelfde periode veel meer groei doormaken en ze zijn sowieso allemaal een stuk stoerder.
Tja, en waar het aan ligt weet ik niet. Is het omdat ze in de Australische versie 13 weken in één huis doorbrengen en zo ook een bak met ervaring van elkaar opdoen? Is het omdat de gastkoks streng zijn, maar nooit te beroerd om een kleine tip of truc te verklappen? Of ligt het aan de onderlinge chemie van de jury? Ze zijn kritisch, rechtvaardig, altijd opbouwend en hebben ook regelmatig verdriet wanneer ze goede kandidaten naar huis moeten sturen.
En natuurlijk zijn de mannen van de jury stuk voor stuk 100% dude, met name in de keuken!
De uberDude blijft natuurlijk Matt Preston (gaan we volgende week wel weer even in het zonnetje zetten), want die rockt als geen ander.
Zeg nou eerlijk: als je pakken aan kunt doen in de kleuren roze, pimpelpaars of mintgroen en dan toch een kerel blijft om te zien, dan ben je toch uberDude?

Supersnelle pizza met tonijn | simoneskitchen.nl

Een paar jaar geleden hadden de Masterchefs from down under zelfs het ludieke idee om Dudefood als wedstrijdelement in te zetten.
Een opdracht die meesterlijk gewonnen werd door Mindy en waar deze Dude in het verleden al zijn respect voor heeft getoond door haar gerecht van gevulde Jalapeños te maken.

Maar goed, zo dadelijk begint de tweede aflevering van seizoen 2015 en ik MOET dan echt voor de buis zitten. Dus nu even geen tijd voor slow roast of stoofschotel.
Hier een geweldig en eenvoudig recept voor supersnelle pizza’s. Midden Amerikaanse pizza’s, zeg maar, want de deegbodem is een tortilla. Lekker als lunch, of snack wanneer je bijvoorbeeld visite krijgt die bij jou de nieuwe Masterchef afleveringen komen kijken. Ik heb gekozen voor een surf- en een turf topping.

Veel plezier en volgende week gaan we Matt Preston in het zonnetje zetten, of beter nog, zijn prachtige cheats in de keuken.

O en die mooie ‘pan’ is van het merk Steelite, met dank aan Cichi Dining Experience!

Supersnelle pizza van tortilla | simoneskitchen.nl

snelle pizza's voor tussendoor

Nog geen review

Makkelijke en snelle pizza's van tortilla's uit de koekenpan. Heerlijk als snelle maaltijd of als snack wanneer je vrienden op visite krijgt.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

De basis:

 • 4 tortillawraps van die zachte uit een pak
 • 1 zakje geraspte kaas 100 gr
 • 4 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
 • 12 cherry tomaatjes dun gesneden

Extra topping voor de surfpizza:

 • 1 blikje tonijn in olie 160gr
 • 12 zwarte olijven in dunne ringetjes gesneden
 • 1/2 jalapeño in hele dunne ringetjes gesneden

Extra topping voor de turfpizza:

 • 4 plakjes ham in dunne reepjes gesneden
 • 4 plakjes chorizo in dunne reepjes gesneden
 • beetje knoflookolie of lekkere chili olie

 • Open het blikje tonijn en laat dit even uitlekken in een vergiet. Zet alle ingrediënten klaar op het aanrecht, zodat je zo dadelijk snel een pizza kunt vullen.
 • Bak in een droge koekenpan (zonder olie) een tortillawrap voor ongeveer 2 minuten op één kant. Draai dan de wrap om en bedek hem met een topping.
 • voor de surfpizza bedek je de wrap met een beetje geraspte kaas, tomaatjes, tonijn, olijfringetjes en peperringetjes. Voor de turfpizza maak je een topping met een beetje geraspte kaas, tomaatjes, hamreepjes en chorizoreepjes.
 • Zet het vuur onder de pan laag en doe dan een deksel op de pan. Laat de wrap/pizza op deze manier een minuut of drie garen. Schep de wrap/pizza uit de pan en maak vervolgens een volgende met een topping naar keuze. Je kunt de pizza's het beste even warm houden in een voorverwarmde oven van 80 graden. Of, beter nog, je werkt met twee pannen, zodat je twee pizza's per keer kunt maken.
 • Snij de pizza's met een pizzames in acht puntjes, druppel er wat lekkere knoflookolie overheen en ik zeg: "Lekker kanen voor de buis met Masterchef."
 • En natuurlijk kun je wat beleg betreft, weer eindeloos variëren, he? Denk bijvoorbeeld ook aan beleg als: geitenkaas, salami, stukjes gerookte kip, rucola of artisjokhartjes.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.