Simone's Kitchen

Spruitjes salade met pompoen en feta

Spruitjessalade met pompoen, feta en pompoen pitten | simoneskitchen.nl

Ik had al eerder gezegd dat ik tegenwoordig een zwak heb voor paarse spruitjes he? Nou hier is nog een heerlijk recept met dat mooie kooltje. Ik heb het al eerder gezegd maar wellicht ten overvloede; het paarse spruitje kun je vinden in de supermarkt (ik weet in ieder geval dat de Albert Heijn het heeft) en wil je de paarse kleur behouden dan is er een ding dat je niet moet doen. En dat is het spruitje koken.

Spruitjessalade met pompoen en feta | simoneskitchen.nl

Als je het kookt dan verdwijnt de kleur in het water en hou je alleen een beetje grijs groen spruitje over. Niet zo mooi. Stomen, grillen of wokken zijn dé manieren om deze beauty zijn natuurlijk kleur te laten behouden. Dan weet je dat alvast. Je kunt hem in theorie rauw eten maar ik ben geen van een rauw spruitje. Vind dat meestal net iets teveel bite hebben dus ik rooster ze altijd even kort.

Dat geeft veel extra smaak en maakt het net wat beter eetbaar. Het roosteren geeft het spruitje in deze spruitjes salade met pompoen net dat beetje extra. Maar dat is mijn mening. Wat is jouw favoriete spruitjes recept?

Spruitjessalade met pompoen, feta en pompoen pitten | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Spruitjes salade met pompoen en feta

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 35 min

Ingrediënten

  • ½ pompoen
  • 200 gr paarse spruitjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • 50 gr feta
  • 25 gr pompoen pitten
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • Dressing
  • 2 el hazelnootolie
  • 1 el balsamico
  • sap van ½ limoen
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  • Schaaf de spruitjes dun of doe ze door de keukenmachine om dunne plakjes te maken.
  • Maak de pompoen schoon en snij in blokjes. Doe de pompoen op een bakblik en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven.
  • Halverwege de baktijd van de pompoen, doe je de spruitjes samen met de sesamzaadjes op een apart bakblik. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en doe ook in de oven. De spruitjes zijn in tien minuten klaar.
  • Meng spruiten en pompoen door elkaar. Doe over in borden en strooi de pompoenpitten
  • en de feta over de salade.
  • Serveer met de dressing

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: 5 herfstige salades - Your Healthy Happy Heart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!